Ezekre kell figyelni a szállás, de még a gyermek táborának kiválasztásakor is

Az sem mindegy, hogy milyen taxiba szállunk.

Forrás: Bama2024. 08. 03. 17:07
Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyaraláskor is igyekszik mindenki ár-érték arányban a legkedvezőbb szálláslehetőséget, programot választani. A későbbi kellemetlenségek elkerülése érdekében fontos, hogy a lehetőségek felkutatásakor kellő körültekintéssel járjunk el – hívja fel a figyelmet a Bama a fogyasztóvédelmi hatóság ajánlásaira.

A nyaraláshoz szállást a legtöbben manapság már interneten keresnek, ennek előnye, hogy a szállásadók kínálata összehasonlítható, illetve a fogyasztói értékelések is sok mindent elárulnak a minőségről. Előfordulhat azonban, hogy az online meghirdetett szállás a valóságban nem úgy néz ki, mint a hirdetésben szereplő képeken

– figyelmeztettek. 

A tapasztalatok azt mutatják, hogy gyakoriak az árfeltüntetéssel kapcsolatos hibák, hiányosságok, valamint a kuponos értékesítés során felmerülő kifogások is. Megtévesztő mulasztás például, ha a vállalkozás nem ad tájékoztatást előzetesen arról, ha például a klíma használatáért felárat kér. A hatóság szerint érdemes a későbbi bizonyíthatóság érdekében képernyőfotókon lementeni a szállásfoglalás folyamatát.

Nem csak szállásfoglaláskor, de a fesztiválokon, vásárokon, egyéb kitelepüléseken is körültekintőnek kell lenni.

– hívták fel a figyelmet. Hozzátették: ezeket a helyeket a fogyasztóvédelmi hatóság minden nyáron fokozottan ellenőrzi, megnézik az italmércék hitelességét és az ártájékoztatást is górcső alá veszik. A próbavásárlásokkal pedig ellenőrzik, hogy pontosan számítják-e fel az árat, és hogy pontosan a megvásárolt mennyiséget kapja-e a vásárló.

A gyermekek táboroztatására is érdemes odafigyelni. Miután hatalmas a választék a napközis lehetőségektől az ottalvós táborokig, a programok és az árak is széles skálán mozognak, ezért 

érdemes előzetesen tájékozódni a táborozás részleteiről, a befizetendő díjért biztosított szolgáltatások pontos köréről.

A fogyasztóvédelmi hatóság a táborokkal kapcsolatban – többek között – annak vizsgálatára jogosult, hogy a tájékoztatás nem minősül-e megtévesztőnek, és a gyerekek valóban az előzetesen ígért szolgáltatásokat kapják-e.

Ha pedig belföldi utazásunk során taxit veszünk igénybe, mindenképp nézzük meg, hogy megfelelően van-e elhelyezve a viteldíjtáblázat, amit a jobb oldali hátsó ablak alsó részén és a jobb oldali első ülés előtt jól látható helyre kell tenni – figyelmeztettek. Hozzátették: érdemes figyelni, hogy a sofőr alkalmazza-e a taxamétert, a díjtáblázatnak megfelelően állítja-e be az utazás megkezdésekor, a jelzett alapdíj megfelel-e a díjtáblázatnak. 

Fontos tudni, hogy taxival történő utazáskor is biztosítani kell a fogyasztók számára az elektronikus fizetési lehetőséget, ennek hiánya jogsértő

– emelték ki.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.