Hihetetlen: Pingpongasztal miatt kezdtek tiltakozó akcióba a pécsiek

A tiltakozás oka, hogy a lakók tapasztalati szerint a jelenleg már meglévő köztéri bútorokat nem az állandó lakosok használják, hanem leginkább a tivornyázó egyetemisták.

2024. 08. 03. 12:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pécsi Mezőszél utcában az egyik tízemeletes társasház tövébe telepítendő új pingpongasztal miatt kezdtek tiltakozó akcióba a lakók – írta meg a Bama.hu. A tiltakozás oka, hogy a lakók tapasztalati szerint a jelenleg már meglévő köztéri bútorokat, köztük padokat, asztalokat sem az itteni állandó lakosok használják, hanem leginkább éjszakai tivornyázások alkalmával a környéken albérlőként élő egyetemisták. Továbbá több esetben hajléktalanok találkozóhelyeként szolgálnak, amely jelenségek gyakori okai a lakók és „idegenek” közötti konfliktusoknak.

 

Munkálatok felfüggesztése

A körzet megválasztott jobboldali önkormányzati képviselője, Barkóczi Csaba a közösségi oldalán a fejleményekről közölte, hogy a tiltakozásról értesítette a Biokom NKft. ügyvezetőjét és a munkálatok felfüggesztését javasolta, ami időközben meg is történt. 

 Látva, hogy az érintettek körében jelentős elutasítottsága van az utcabútor telepítésének, azt javasoltam, hogy a Mezőszél utca másik oldalán, a mostani helyszíntől 70 méter távolságra található, évtizedek óta itt álló, régi, leamortizált és balesetveszélyes pingpongasztalt cseréljék ki az újra

 – fogalmazta meg javaslatát Barkóczi Csaba. Mint megjegyezte, amennyiben azonban az ottani társasházak lakói is inkább szabadulnának az asztaltól, akkor szerinte valamelyik környező általános iskolának kellene felajánlani az eszközt. A nemzeti oldal politikusa kitért arra is, hogy a napokban átvette az aláírások első körét a tiltakozás kezdeményezőitől, akik folytatják a szignók gyűjtését a környező lépcsőházakban, és a nyaralásból most hazatérő szomszédaikat is felkeresik.

Barkóczi Csaba korábban rögzítette, meggyőződése, hogy „az önkormányzat és a polgármester nem mehet semmilyen ügyben öncélúan a lakók akarata ellen, különösen ilyen kérdésekben, amelyek bár apróságnak tűnnek, valójában mégis a legérzékenyebbek: a pécsiek személyes otthonuk körüli komfortérzetét sértik”.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Faludi Imre)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.