Holland rendőrök is járőrőznek majd a Sziget Fesztiválon, civil ruhás nyomozók figyelnek majd a rendre

Nagy erőkkel lesz jelen a rendőrség az idei Sziget Fesztiválon, számos társhatósággal fog együttműködni – számolt be a Budapesti Rendőr-Főkapitányság sajtótájékoztatójáról a Világgazdaság. A BRFK a Sziget első napján bemutatta prevenciós pontját, és beszámolt arról, miként segítik, hogy a fesztiválozók önfeledten tudjanak kikapcsolódni.

Forrás: Világgazdaság2024. 08. 07. 13:54
20240807
BRFK Sziget sajtáj rendőrség
Fotó: Ladóczki Balázs
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén is részt vesz a Budapesti Rendőr-Főkapitányság (BRKF) a Sziget Fesztivál biztosításában – mondta a BRFK sajtótájékoztatóján Csécsi Soma rendőralezredes, számolt be a Világgazdaság.

20240807
BRFK Sziget sajtáj rendőrség
Fotó: Ladóczki Balázs

Az alezredes kiemelte, ez külső és belső biztosítást is jelent, bár a belső biztonságért elsősorban nem a rendőrség a felelős. Hozzátette, a külső biztosítás során a Budapesti Rendőr-Főkapitányság együttműködik

  • a Polgárőrséggel,
  • a kerületi Közterület-Felügyelettel,
  • a Készenléti Rendőrséggel,
  • valamint a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóságával is.

A külső biztosításban résztvevő egyenruhás kollégái elsődleges feladata

  • a közlekedés irányítása
  • és a segítségnyújtás, hogyha bárki hozzájuk segítségért fordul.

A Sziget Fesztiválon a rendőrök civil ruhában is jelen lesznek. – A civil ruhás nyomozók feladata elsősorban a bűncselekmények megelőzése, megszakítása, és amennyiben bűncselekmény megvalósul, akkor az elkövetőt elfogják – mondta az alezredes. 

20240807
BRFK Sziget sajtáj rendőrség
Fotó: Ladóczki Balázs

Hangsúlyozta, a Sziget területén egyenruhás rendőrök is teljesítenek szolgálatot, akik elsősorban a nappali időszakban gyalogosan, valamint elektromos rollerrel járőröznek.

Idén Hollandiából érkeztek hozzánk rendőrök, ők a magyar rendőrökkel együtt közösen fognak szolgálatot teljesíteni, önállóan nem intézkednek, a magyar rendőrökkel lesznek együtt jelen, és elsődleges feladatuk a kapcsolattartás és a segítségnyújtás

– emelte ki Csécsi Soma.

A BRFK a Hajógyári-sziget területén, egy úgynevezett prevenciós pontot is működtet, ahol a BRFK rendőrei mellett az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, valamint az Áldozatsegítő Központ munkatársai is jelen vannak. – Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság munkatársainak elsődleges feladata, hogy segítséget nyújtsanak azon külföldieknek, akik elveszítik az okmányaikat – tette hozzá.

Az egyenruhások a Dunán is ott lesznek

A külső és a belső biztosítás mellett a Dunán is jelen van a rendőrség  – mondta el Csécsi Soma, kiemelve, hogy a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság, mind a belső, mind a külső nagy Duna ágat biztosítja a nap 24 órájában.

Ez egy 8 és fél méter hosszú, gumitestű gyors csónak, és azért vagyunk ezzel jelen, hogy a lehető leghamarabb tudjunk segítséget nyújtani

– tette hozzá.

Megjegyezte, hogy igény esetén, indokolt esetben, a Budapesti Rendőr-főkapitányság egyébként további hajókat is tud a területre irányítani. A Budapesti Rendőr-Főkapitányság a prevenciós ponton természetesen jelen van.

Egyenruhás kollégáinkhoz mind a külső, mind a belső biztosítás során tudnak fordulni segítségnyújtásért, azért vannak, hogy segítsenek. Amennyiben bárkinek a sérelmére bűncselekményt követnek el, úgy a feljelentését a III. Kerületi Rendőrkapitányságon, a Tímár utca 9/a alatt megtehetik

– hangsúlyozta. Az alezredes végül hozzátette, ott idegen nyelvet is jól beszélő rendőrök teljesítenek szolgálatot.

20240807
BRFK Sziget sajtáj rendőrség
Fotó: Ladóczki Balázs

– A Bűnmegelőzési Osztály és Gazdaságbűnözés Elleni Főosztály közös standján várjuk a fesztiválozókat, idén a hangsúlyt az online csalásokra helyeztük – mondta Dedő Beatrix rendőrhadnagy, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kiberbűnözés Elleni Osztályának főnyomozója. Kiemelte, hogy a Sziget Fesztivál területén csak bankkártyával és a Festipay alkalmazással lehet fizetni.

Mivel mindkettő fizetési módszer az online térben zajlik, ezért fokozottan figyelnünk kell a bankkártyánkra, illetve a mobiltelefonunkra is.

A szórakozás hevében elég egy apró figyelmetlenség is, és máris megtörténhet a baj – figyelmeztetett a rendőrhadnagy. Ezért ismételten hangsúlyozta, hogy az értékeink mellett, személyes adatainkra is figyeljünk, amivel esetlegesen visszaélhetnek, vagy éppen kibertérben elkövetett bűncselekmények áldozataivá válhatunk.

Borítókép: Rendőrök a Sziget Fesztiválon (Fotó: Ladóczki Balázs)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.