Ilyen idő lesz augusztus 20-án

Kiadta előrejelzését a meteorológiai szolgálat.

2024. 08. 19. 12:22
Panorama Classical Forrás: Szent István Nap
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zivatarokra, viharos széllökésekre és jégesőre is számítani lehet kedden, az államalapítás ünnepén – jelezte a közösségi oldalán a meteorológiai szolgálat.

A HungaroMet előrejelzése szerint augusztus 20-án a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában sok napsütésre számíthatunk, délutántól azonban legnagyobb eséllyel az ország északnyugati felén, főként a Nyugat- és Észak-Dunántúlon, Pest vármegyében, valamint az Északi-középhegység nyugati részén lesz esély zivatarok kialakulására.

Több helyen nagy mennyiségű csapadékra kell számítani. Forrás: HungaroMet

 

Akár intenzívebb, egymást követő zivatarok is kialakulhatnak, melyeket a viharos széllökés mellett nagyobb méretű jégeső, valamint felhőszakadás kísérhet. 

Kiemelten a Dunántúli-középhegység középső részén ötven millimétert meghaladó csapadék is előfordulhat, ami arrafelé villámárvíz kialakulását eredményezheti. A késő esti óráktól fokozatosan csökken a zivatarhajlam.

A csúcshőmérséklet többnyire 29 és 35 fok között alakul,

de a Dél-Alföldön ennél egy-két fokkal melegebb lesz, így az ország északnyugati harmadát kivéve még 25 fok felett, főleg a Dél-Alföldön 27 fok körül alakul a napi középhőmérséklet értéke.

A magas hőmérsékletet felhőszakadás kísérheti. Forrás: HungaroMet

 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Szent István-nap)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.