Karácsony Gergely csak hallgat a polgármesterei kínos botrányairól

Szentkirályi Alexandra szerint a budapestiek magyarázatot érdemelnek.

2024. 08. 22. 16:57
Budapest, 2024. június 7.
Karácsony Gergely fõpolgármester, a Párbeszéd-Zöldek-DK-MSZP fõpolgármester-jelöltje sajtótájékoztatót tart a Városházán 2024. június 7-én. Ezen a napon Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP fõpolgármester-jelöltje visszalépett a jelöltségtõl, és Vitézy Dávid támogatására kérte támogatóit.
MTI/Máthé Zoltán
Fotó: MTI/Máthé Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony listás jelöltjei, polgármesterei egymásnak adják a rendőrség és bíróság kilincsét – írta Szentkirályi Alexandra a közösségi oldalán.

Mindeközben a főpolgármester hallgat

– hangsúlyozta. Hozzátette: a budapestiek magyarázatot érdemelnek, és azt, hogy vállalja a főpolgármester a felelősséget.

Szentkirályi Alexandra többek között arra az ügyre reagált így, amiről a Magyar Nemzet már korábban beszámolt, hogy Óbuda baloldali városvezetését körülveszi egy korrupciós ügy, ami miatt korábban már házkutatásokat és kihallgatásokat is tartottak, nemrég azonban a DK-s polgármestert, Kiss Lászlót letartóztatták. Az ügyben sem Karácsony Gergely, sem a baloldali pártok nem szólaltak meg, bár Szabó Tímea igyekezett védeni a védhetetlent.

Az is nemrég derült ki, hogy korrupciós bűncselekmények miatt emeltek vádat a zuglói és az újbudai parkolási rendszerrel, valamint a BKV informatikai keretszerződésével kapcsolatos ügyben hét ember, köztük Horváth Csaba zuglói polgármester, Tóth Csaba volt országgyűlési képviselő, Baja Ferenc volt miniszter és Molnár Zsolt országgyűlési képviselő ellen. Bár az MSZP igyekezett megvédeni a politikusait 

Karácsony Gergely ebben a Budapestieket érintő ügyben is a hallgatást választotta.

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.