Kenyérlelke újratöltve!

Izgalmas programokkal várják a látogatokat.

2024. 08. 08. 22:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Augusztus 20-án új helyszínen és megújult tartalommal jelentkezik a Kenyérlelke Fesztivál, amelyet idén a Magyar Kézműves Kenyér Társaság szervez. A jubileumi, tizedik esemény helyszíne Budajenő ikonikus műemléke, a természetközeli Magtár, ahol a pékszakma legnagyobb hazai összejövetele várja a látogatókat.

Az esemény helyszíne tökéletes hátteret biztosít a versenyeknek, ahol az otthonsütők és a szakma legjobbjai mérik össze tudásukat. A látogatók szakmai és családi programok széles választékából válogathatnak. 

Rekordszámú pékség jelezte részvételi szándékát az ország minden részéből, a kenyerek mellet számos ínyenc portéka is megjelenik a társkiállítók standjain.

A fesztivál újdonságai közé tartozik, hogy szellemiségében visszatér a gyökerekhez, amit az új szlogen, a „Tiszta élelmiszert, tiszta lelkiismerettel!” is kifejez. 

A kenyerek mellet mást is kóstolhatnak Forrás: Magyar Kézműves Kenyér Társaság

Az ingyenes rendezvény hiánypótló lehet mindazok számára, akik termelőként, pékként vagy fogyasztóként fontosnak tartják a földünk sorsát és az élelmiszereink minőségét. A fesztivál gyakorlati példákat mutat be arra, hogyan lehet vegyszermentesen gazdálkodni és élelmiszert előállítani, amely hosszú távon fenntartható mind a termőföld, mind a fogyasztók egészsége szempontjából. 

Kovács Beáta, a Magyar Kézműves Kenyér Társaság elnöke hangsúlyozta, hogy 

az ország ellátásbiztonsága a kistermelők és kézműves pékségek kezében van, amit a Covid-járvány is bizonyított. 

A kenyereket fehér/félbarna és teljes kiőrlésű kategóriában várják, amelyeket külalak, bélzet és íz alapján három minőségi osztályba sorolnak – arany, ezüst és bronz minősítéssel. A versenyen részt vevő kenyerek kizárólag lisztből, vízből, kovászból és sóból készülhetnek. Az otthonsütő hobbipékek is megmérettethetik magukat a fesztiválon. Munkáikat hazai kézműves pékek értékelik, és a legjobbakat értékes díjakkal jutalmazzák. 

Kenyér felhozatal Forrás: Magyar Kézműves Kenyér Társaság

Jelentkezni augusztus 19-ig lehet. A Kenyérlelke Fesztivál 2024. augusztus 20-án 10:00-től 18:00-ig várja a látogatókat Budajenőn, a Magtárban. A helyszín könnyen megközelíthető: a Széll Kálmán térről a 795-ös Volánbusszal juthatnak el a látogatók. 

Borítókép: Illusztráció (Forrás:Magyar Kézműves Kenyér Társaság)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.