Kitálalt a közteres, megdöbbentő a fejetlenség az I. kerületi önkormányzat cégénél

Levelet írt a képviselőknek egy önkormányzati társaság munkatársa.

2024. 08. 15. 12:37
Budapest, 2023. június 28.
Váradiné Naszályi Márta (PM), az I. kerület polgármestere a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városházán 2023. június 28-án.
MTI/Illyés Tibor
Fotó: MTI/Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn a Budavári Közterület-felügyelet munkatársa levélben fordult az önkormányzati képviselőkhöz, komoly problémákat felsorolva azzal kapcsolatban, hogy szerinte szervezési nehézségek vannak a budavári önkormányzatnál és a tulajdonában élő cégnél – írja az Index.

A kerületben egyelőre még ügyvezető polgármesterként V. Naszályi Márta igyekszik ellátni a feladatokat, ugyanakkor a júniusi önkormányzati választásokat Böröcz László, a Fidesz–KDNP jelöltje nyerte, így október 1-jével már kormánypárti vezetés lesz.

A levél írója azt állítja, hogy 2023 szeptembere óta dolgozik a jelenlegi munkakörében, de munkaköri leírást a mai napig nem kapott, ám ez a legkisebb probléma. Szerinte házastársak váltják egymást ugyanabban a pozícióban, a munkaidő kárára a feleség váltja le férjét, hogy a férj a jelenléti íven rögzített munkaidejében tudjon a másik munkahelyén sofőrként dolgozni. Ugyanez a házaspár éjszakai munkaidejében a 8–10 éves kiskorú gyermekét bent altatja az irodavezető irodájában, irodavezetői engedéllyel.

Ez a jelenség így elmesélve sajnos nem érezteti eléggé, hogy a hét minden napján, napi 8 órában mennyire mérgező és nyomasztó légkört teremt. Amikor idejöttem dolgozni, abban állapodtunk meg az irodavezetővel, hogy a próbaidő elteltével a közterület-felügyelői képzést el kell végeznem. Az elmúlt közel háromnegyed év alatt többször megkérdeztem, hogy a beiskolázás mikor történik meg, de mindig elterelő választ kaptam: „most nincs lehetőség” vagy éppen „meg kell várni a választásokat

– fogalmazott a névtelenségét megőrizni kívánó közteres.

A Budavári Közterület-felügyelet munkatársa szerint mindeközben kevés a közterület-felügyelő, amit a kerületi lakosok is érzékelnek. Hangot adott annak is, miszerint arra a konklúzióra jutott, hogy problémát jelent a saját diplomás végzettsége a már említett általános iskolai végzettséggel rendelkező kollégákhoz képest, akik jóval nagyobb bért kapnak, mint ő.

 

Forgalomban, autók között szaladgáló gyermekek

Egy döbbenetes történetről is beszámolt a közteres: tavasszal egy cserkészcsoport szervezett a budai Vár területén számháborút, nagyjából 100-150 hét és tizenöt év közötti gyerekeknek. Szerinte a szervezők 18–20 év körüliek lehettek, olyan fiatalok, akik kellő körültekintés nélkül szervezték meg ezt az eseményt. A számháború a Bécsi kapu tér, a Táncsics Mihály utca, a Nándor utca, a Kard utca, a Fortuna utca, a Fortuna köz, az Országház utca, a Kapisztrán utca, az Úri utca környékén zajlott.

A gyerekek összevissza szaladgáltak az autók és a buszok között, sokszor hajszálon múlt, hogy egy-egy gyereket majdnem elütött a busz vagy a figyelmetlen autós.

– Beszéltünk néhány szervezővel, és megkérdeztük, hogy nem szeretnének-e esetleg a sétányra kitelepülni, ahol nincs autóforgalom és nincsenek veszélyben a gyerekek. A válasz az volt, hogy már nem tudják átszervezni – írta a levélíró.

Állítólag az irodavezető aznap nem volt bent és nem lehetett telefonon sem elérni. A levél írója egy kollégájával közösen úgy döntött, hogy a gyerekek biztonságának védelme érdekében a Nándor utca Kapisztrán tér felőli részére kiállnak láthatósági mellényben, és figyelmeztetik az arra haladó autósokat, hogy fokozott figyelemmel vezessenek, mert gyerekek számháborúznak. A később felbukkanó irodavezető arra utasította az intézkedő köztereseket, hogy azonnal hagyják el a helyszínt, mert ha gond lesz, ők lesznek a felelősek – olvasható a képviselőknek írt levélben, amely szerint ezeket a problémákat senki nem meri szóvá tenni, mivel mindenki családos ember és félti a munkahelyét.

Borítókép: V. Naszályi Márta (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.