Magyar Péter beismerte, hogy jogosult volt „VIP kórházi ellátásra” + videó

A Tisza Párt elnöke a Magyar Nemzetnek árulta el, hogy egykori felesége révén jogosult volt „VIP kórházi ellátásra”. Magyar Péter a Honvédkórházban folytatta kórházjáró turnéját, ahol azt akarta bemutatni, hogy milyen körülmények között gyógyulnak a kormánytagok.

2024. 08. 22. 11:11
Budapest, 2024. május 30.
Magyar Péter, a Tisza párt európai parlamenti listavezetõje, a párt alelnöke felszólal a közmédia által szervezett uniós választási vitamûsor helyszínénél, a Várkert Bazárnál tartott ellenzéki demonstráción 2024. május 30-án.
MTI/Koszticsák Szilárd
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar Péter: „Én? Soha nem kértem VIP-ellátást.”

Riporter: „Volt erre jogosultsága?”

„Nem, nem volt. Hát nyilván a feleségem okán volt igen” – ezzel a zavaros válasszal ismerte be Magyar Péter, hogy az általa „VIP kórházi ellátásnak” nevezett szolgáltatásra volt jogosult egykori felesége, Varga Judit révén. A Tisza Párt elnöke azzal a szándékkal érkezett a Honvédkórházba, hogy leleplezze azt, hogy milyen ellátásban részesülnek a kormány tagjai, tette mindezt úgy, hogy ő maga is részesült ebből.

Takács Péter egészségügyi államtitkár egyébként közösségi oldalán reagált Magyar Péter hergelésére, mint írta, nem is olyan rég még Magyar Péter volt az, aki minden egyes alkalommal VIP-ellátást követelt ki magának, rokonainak, barátainak – hiszen erre akkor egy miniszter férjeként feljogosítva érezte magát. Takács írása szerint ezt pedig bizonyítják a vele és más kórházigazgatókkal történt üzenetváltásai, amiket bármikor készséggel a nyilvánosság elé tár.

Magyar Péter egyébként a Magyar Nemzetnek letagadta, hogy bármikor is ilyen szolgáltatást vett volna igénybe, viszont azt elárulta, hogy családjával járt a Honvédkórházban korábban.

Takács Péter arra is kitért, hogy a Honvédkórházban nem működik „VIP-nek” nevezett részleg, az valójában a Speciális Rendeltetésű Centrum. Itt pedig olyan betegek kezelése zajlik, akiknek biztonsági szempontból indokolt a fokozott védelme.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.