Meghalt a vonattal ütköző teherautó vezetője

Várhatóan az éjszaka folyamán állhat majd helyre a menetrend az észak-balatoni vasútvonalon.

Forrás: MTI2024. 08. 26. 20:42
Ennyi maradt a teherautóból
Ennyi maradt a teherautóból Forrás: MÁVINFORM
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghalt annak a teherautónak a vezetője, amely vonattal ütközött hétfőn Polgárdi határában – közölte a rendőrség az MTI-vel.

A vasúttársaság tájékoztatása szerint az érintett szakaszon újraindult a forgalom, várhatóan az éjszaka alatt állhat helyre a menetrend az észak-balatoni vasútvonalon.

A katasztrófavédelem korábban azt írta, hogy a baleset a Polgárdi-Ipartelepek vasútállomásnál, a vasúti átjáróban történt; a tehergépkocsiból egy embert a tűzoltók szabadítottak ki.

A Mávinform arról számolt be, hogy

a baleset idején a fénysorompó jól működött, a közúti forgalomnak tilosat jelzett.

A baleset miatt szünetelt a vasúti forgalom Szabadbattyán és Polgárdi-Ipartelepek állomás között, pótlóbuszok jártak, a Budapest–Székesfehérvár–Tapolca vonalon jelentősen, egy-két órával is hosszabb menetidőre kellett számítani.

Sebestyén Mária, a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője késő délután azt közölte az MTI-vel, hogy

a tehergépkocsit vezető férfi a helyszínen életét vesztette.

A Mávinform arról tájékoztatott, hogy 17 órára befejezték a helyszínelést követő műszaki mentést, megindulhatott a vonatforgalom Szabadbattyán és Polgárdi-Ipartelepek állomás között, már nem kell átszállni pótlóbuszra. Fokozatosan csökkennek a késések, várhatóan éjszaka állhat helyre a menetrend az észak-balatoni vonalon.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.