Nagy bajban lehet a drogügyben megvádolt baloldali divattervező

Vádlott-társa szerint Herczeg Zoltán árulta a tiltott szereket.

Forrás: Mandiner2024. 08. 09. 19:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bíróság november 14-re tűzte ki a baloldali megmondóemberként is közismert Herczeg Zoltán divattervező első tárgyalását, amelyen megnyitják a bizonyítási eljárást, újra meghallgathatják a vádlottakat és akár szakértők kirendelését vagy tanúk meghallgatását elrendelhetik – tudta meg a Fővárosi Főügyészségtől a Mandiner. Mint írták, a Blikk beszámolója szerint

az előkészítő ülésen Herczeg beismerő vallomást tett, így esetében akár azonnal le is záródhatott volna az eljárás, ám társa nem ismerte be a kábítószer-kereskedelmet. Vallomása szerint nem ő adott el drogot a divattervezőnek, hanem fordítva.

Az nem derült ki, pontosan mi motiválta erre a vallomásra Herczeg vádlott-társát, de feltételezhetően az, hogy elkerülje a drogkereskedelem miatt kiszabható súlyosabb büntetést, de ezzel együtt az ügyészség tartja magát az eredeti vádhoz. Mindezekre tekintettel az eljáró bíró Herczeg beismerése ellenére tárgyalásra utalta az ügyet, mondván hogy több részletet tisztázni kell. 

Mint emlékezetes, Herczeg Zoltánékra még 2022. októberben csaptak le a rendőrök egy razzia során, és vették őket őrizetbe, miután marihuánát és kokaint találtak náluk. Ezek után a divattervező fél éven keresztül letartóztatásban volt, majd bűnügyi felügyeletbe került, végül 2023 augusztus 20-án szüntették meg ellene a kényszerintézkedéseket. Az eredeti gyanú szerint Herczeg esetében is felmerült a kábítószer-kereskedelem, ám ez a nyomozás során végül csak társánál bizonyosodott be. 

Június közepén a Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróságon az előkészítő üléssel kezdődött meg a büntetőper. 

Az ügyészség mindkettőjükkel szemben börtönbüntetést, Herczeg vádlott-társa esetében emellett pénzbüntetést és vagyonelkobzást is indítványozott.

A korábban webáruházában Orbán Viktort gyalázó, O1G pólókat áruló, magyarságát szégyellő divattervező korábban előszeretettel támadta a kormányt, Veiszer Alinda műsorában 2021-ben olyanokat mondott, hogy „Gyilkos bűnözők vezetik a hazámat, én erre nem vagyok büszke”, illetve hogy „tolvaj, maffiaszerűen működő kormány irányítja az országot". 

Borítókép: Herczeg Zoltán (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.