Nyilvánosságra hozta a rendőrség a tíz legnevetségesebb bűnesetet

A listára felkerült a magát kerti törpének álcázó tolvaj, a kádban elalvó betörő és a kólát követelő zuglói túszejtő is.

Forrás: Police.hu2024. 08. 14. 13:00
bilincs, rendőrség, letartóztatás, bűnöző
Forrás: Rendőrség
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőri munka alapvetően nem egy mókás esztrádműsor, azért a rendőrök számára tartogat olyan eseteket is, amelyek láttán/hallatán kikerekedik az egyenruhások szeme – írja a rendőrség hivatalos honlapja. A Police.hu oldalon ezúttal csokorba szedték az elmúlt évek legviccesebb bűneseteit. 

Első helyre került a listában a zuglói túszejtő, aki évekkel ezelőtt a családsegítőben ejtett túszokat, elengedésükért cserébe két üveg kólát kért csupán. 

Sejthetjük, mi lett az eset vége, amit egyébként a takarítónő meg sem várt, mondván, vele ne szórakozzanak, neki lejárt a munkaideje.

– írta a rendőrség.

Második példának egy 12 éves kisfiú történetét hozták, aki Nyíregyházán egy pékséget akart kirabolni, majd a helyszínre érkező rendőrök elől egy hűtőszekrényben bújt el. Szintén tolvaj volt a harmadik befutó is, aki egy vokányi házasságkötő teremben bukkant fel, és mindössze néhány szaloncukrot sikerült zsákmányolnia. 

Ezt egy 29 éves férfi esete követte, akinek ittas vezetés miatt bevonták a jogosítványát, és annyira félt, hogy nem kapja vissza, hogy bement a rendőrségre, és bevallott egy gyilkosságot, amiről a hatóság addig nem is tudott.

Azonban a legviccesebb bűncselekményt egy fiatalember követte el, aki egy autót akart feltörni, ennek érdekében a gépkocsi ablakához vágott egy jókora terméskövet, ami az üveget nem zúzta be ugyan, viszont visszapattant az arcába.

A lista kihagyhatatlan gyöngyszeme lett az a pesterzsébeti betörő, aki egy idegen lakásban magához vett egy mobiltelefont és egy biciklilámpát, majd a sikeres akció örömére megivott egy üveg – ugyancsak a helyszínen talált – pezsgőt, végül befeküdt a fürdőkádba, és úgy elaludt, hogy a rendőrök is alig tudták felébreszteni.

Mások FBI-ügynöknek adták ki magukat Pécsett, az egyik Magyarürögi úti kocsmánál és igazoltatni próbálták a járókelőket.

Volt olyan tolvaj is, aki egy térfigyelő kamera előtt szerette volna kilopni a rendőrségi kisbusz GPS-ét, ám a sötétített üveg miatt nem vette észre, hogy a járműben egyenruhások ülnek.

Az utolsó, a listában szereplő tolvajt pedig viráglopás közben érték tetten. A férfi hirtelen ötlettől vezérelve mozdulatlanná vált, ahogy később elmondta: megpróbálta magát kerti törpének álcázni. Szerinte azon bukott le, hogy túl sokat pislogott.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.