Rászoruló családoknak segít az új tanévkezdésben az Ökumenikus Segélyszervezet

Rászoruló családoknak nyújt segítséget a tanévkezdéséhez a Magyar Posta és az Ökumenikus Segélyszervezet összefogásával az Iskolakezdés együtt! elnevezésű segélyakció, amelyben idén is kétezer kisgyerek kap új tanszerekből álló, személyre szabott csomagokat.

Forrás: MTI2024. 08. 22. 18:39
DSC_0709
20240815 Győr Iskolakezdés Iskolatáska trendek Fotó: Csapó Balázs CSB Kisalföld KA A képen: Lehoczky-Szabó Nóra Lehoczky-Szabó Dorka Fotó: Csapó Balázs
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kampányhoz csatlakozva több híresség is személyesen segítette a csomagok összeállítását: Wolf Kati, a kampány arca, Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázó, Katus Attila sportaerobik-világbajnok, Szuromi Tímea Masters világ- és Európa-bajnok súlyemelő, illetve Mezei Léda, Balogh Edina és Szabó Erika színésznők.

Az Ökumenikus Segélyszervezet gyermekenként 15 ezer forintból állítja össze a minőségi tanszerekből álló, személyre szabott csomagokat, amelyek tartalmazzák az iskolakezdéshez szükséges alapvető eszközöket. A tanszercsomagok térítésmentes szállításáról idén is a Magyar Posta gondoskodik. 

A kampány célja túlmutat az oktatási eszközök biztosításán: a szervezők szeretnék felhívni a figyelmet a közösségi összefogásban rejlő erőre is, és ösztönözni a társadalom széles rétegeit, hogy vegyenek részt az esélyteremtő kezdeményezésben.

A posta és a segélyszervezet több mint egy évtizedes összefogásának köszönhetően eddig tizenhatezer gyermek kapott támogatást a tanévkezdéshez. Az Iskolakezdés együtt! segélyakcióban a posta a pénzadományok gyűjtése mellett térítésmentes logisztikai szolgáltatásokkal is segíti a szervezet munkáját az év végéig.

A tájékoztató idézi Hegmanné Nemes Sárát, a Magyar Posta Zrt. igazgatóságának alelnökét, aki szerint a posta kiemelt felelősségének érzi a segítségnyújtást. Ennek jegyében szállítják ki ingyen a rászoruló gyermekeknek a segélyszervezet által összeállított tanszercsomagokat, és várják a postákon kihelyezett gyűjtő ládákba a pénzadományokat. 

Büszke vagyok arra, hogy a posta 13 éve aktív részese az Ökumenikus Segélyszervezet áldozatos munkájának, és kollégáimmal hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a támogatott családok gyermekei azonos esélyekkel kezdhessék az új tanévet

– mondta.
Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet ügyvezető igazgatója azt mondta, hogy idén is sokan álltak a segélyakció mellé, de továbbra is várják a hívásokat, hogy mind a kétezer gyermeknek tudjanak segíteni a beiskolázásban. 

A 1353-as adományvonalat tárcsázók és a segélyszervezet honlapján adományozók mellett köszönetet mondunk az adománygyűjtésben és az Iskolakezdés együtt! segélyakció logisztikájában is óriási segítséget nyújtó Magyar Posta Zrt.-nek. Jó ütemben halad a segélyakció, így minden esély megvan rá, hogy tanévkezdésig az összes csomag eljut a rászoruló magyarországi gyerekekhez

– tette hozzá az ügyvezető igazgató.  

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.