Tagadta bűnösségét a kisgyermeket felrúgó karateedző

Legkorábban a hónap végén emelhetnek vádat a férfi ellen.

2024. 09. 12. 15:46
részlet a videóból
Fotó: Facebook/Szolnoki Városüzemeltetési Kft. videója
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tagadta bűnösségét az a férfi, aki júniusban a szolnoki kalandparkban felrúgott egy hétéves kisfiút – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség. Ocsovai Ágnes, a főügyészség szóvivője lapunknak elmondta: bár a cselekmény elkövetését nem tagadta a férfi, azt azonban állítja, hogy nem állt szándékában bármilyen sérelmet vagy testi sérülést okozni.

A Magyar Nemzet már több alkalommal beszámolt a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazási ügyről, amikor egy karateedző felrúgott egy kisfiút. A kalandpark üzemeltetője július 15-én írásban tett feljelentést a rendőrségen, miután munkatársaik a kamerafelvételek visszanézése közben felfedezték a július 11-én délelőtt történt bántalmazást. A szolnoki rendőrkapitányság nyomozást rendelt el, és július 29-én kiskorú veszélyeztetése miatt gyanúsítottként hallgatta ki A. Tibort. A férfit augusztus 13-án a nyomozók folytatólagosan kihallgatták, és

a korábban közölt, kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetése mellett – az igazságügyi orvos szakértő véleménye alapján – súlyos testi sértés kísérletével is meggyanúsították.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség közlése szerint a nyomozó hatóság augusztus 16-án befejezési javaslattal küldte meg az ügyet a Szolnoki Járási Ügyészségre. Azonban a gyanúsított és védője nem mondtak le arról a jogról, hogy az eljárás valamennyi ügyiratát a vádemelés előtt legalább egy hónappal, teljes terjedelmében megismerhessék és adott esetben indítványaikat és észrevételeiket megtehessék.

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy az iratok megismerése augusztus 27-én megtörtént,

és az egy hónapos idő lerövidítéséhez a védő nem járult hozzá, így szeptember 27. előtt vádemelésre a törvény szerint nem is kerülhet sor, csak azt követően.

Borítókép: Az esetről készült felvétel részlete (Forrás: Szolnoki Városüzemeltetési Kft.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.