Amíg Gyurcsány összevissza beszél és amatőrfilmezik, a kormányhivatal dolgozik

Miközben a Demokratikus Koalíció elnöke videót forgatott a Csepelen felgyülemlett szeméttel, a Pest Vármegyei Kormányhivatal megoldotta a kérdést.

2024. 09. 24. 16:36
PEZ_0292
Gyurcsány Ferenc a DK elnöke. Fotó: Pezzetta Umberto
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Demokratikus Koalíció azzal vádolja a fővárosi kormányhivatalt, egészen pontosan annak vezetőjét, Sára Botond főispánt, hogy súlyos felelőtlensége, jogi nyelven talán gondatlansága súlyos egészségügyi és környezetvédelmi kockázattal terheli, fenyegeti a Csepel-szigetet, az itt élőket, az itt lakókat – mondta a felháborodott hangnemben felvett videójában Gyurcsány Ferenc. 

A DK vezetője elmondta, az elmúlt években nagyjából 1500 köbméter szemetet helyeztek el ismeretlenek a Csepel-sziget nyugati oldalán. A mostani árvizet követően pedig  Gyurcsány Ferenc mellett több DK-s politikus is katasztrófaturistáskodni kezdett Csepelen, hogy megtekintsék az elmúlt években felgyülemlett szemetet.

A magántulajdonban lévő telkek tisztántartásáért ugyan a tulajdonosok a felelősek, Gyurcsány szerint azonban a fővárosi kormányhivatal gondatlanságának az eredménye, hogy ennyi szemét felhalmozódhatott a területen.  

Gyurcsány Ferenc után – aki tévesen azonosította a közigazgatásilag illetékes hivatalt – az ügyben megszólalt a Pest Vármegyei Kormányhivatal is, közölte, a hatóságok haladéktalanul elszállíttatják a csepeli illegális hulladékot

A Pest Vármegyei Kormányhivatal a jogszabályoknak megfelelő eljárást folytatott az ügyben, és a hulladékok illegális elhelyezéséért felelős kötelezett személyt már felszólította a kommunális, építési-bontási törmelékből, valamint bútorokból álló, tehát nem veszélyes hulladékok elszállítására

– írta közleményében a kormányhivatal, majd hozzátette, a kialakult rendkívüli árvízi helyzetre tekintettel azonban azonnali intézkedés vált szükségessé. Éppen ezért a kormányhivatal, mint hulladékgazdálkodási hatóság, haladéktalanul gondoskodott az érintett hulladékok elszállításáról, amely hétfőn, azaz röviddel Gyurcsány performanszát követően, megkezdődött.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.