Autókerekek, vadászpuska – ezek a tolvajok mindent vittek, amit tudtak

Elkapták őket, vádat emeltek ellenük.

Forrás: Somogy Vármegyei Ügészség2024. 09. 11. 8:12
Borítókép: illusztráció (Fotó: PK Studio)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Marcali Járási Ügyészség vagyon elleni bűncselekmények és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt nyújtott be vádiratot három férfival szemben, akik a lakóhelyükön lévő ingatlanokat fosztogatták. A közlemény szerint a legfiatalabb vádlott először 2023 tavaszán a Marcalihoz közeli falujában a korábban ismeretlen személy által leszerelt négy autókereket lovasított meg egy ház udvaráról.

A húszas éveiben járó terhelt társaival 2023 novemberében már együtt tört fel lakóhelyükön egy jól felszerelt ingatlant, ahonnan a televízión kívül vadászpuskát és fegyvertartozékokat is elvittek, de fegyvertartási engedéllyel nem rendelkeztek.

A 1,3 millió forint értékű tárgyak nagy része azonban előkerült, bár több dolgot egyből értékesítettek a büntetett előéletű személyek.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a letartóztatásban lévő terheltekkel szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Forrás: Somogy Vármegyei Főügyészség

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.