Az inflációt a háború és szankciók okozzák

Menczer Tamás szerint ha béke lenne, megoldódnának a gazdasági problémák.

2024. 09. 12. 14:02
Menczer Tamás miniszteri biztos, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója (Fotó: MTI/Illyés Tibor)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Menczer Tamás új videót osztott meg a közösségi oldalán. A felvételen a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója hangsúlyozta egy riporternek, hogy ha a szomszédságban béke lenne, akkor sok probléma megoldódna.

– Matolcsy György arról beszélt, hogy a fogyasztás például azért nem indul meg és az életszínvonal emelkedése azért nem tud kibillenni, mert a bérnövekedés csak a felét jelenti ennek a problémának. A nyugdíjak reálértéke, illetve a szociális juttatások reálértéke nem növekedett – magyarázta az újságíró a politikusnak.

– Igen, de az inflációt a háború okozza, illetőleg az arra adott rossz szankciók. Az inflációnak külső oka van, nem belső, ez az egyik – fejtette ki Menczer Tamás, és hozzátette: – A másik az, hogy az infláció valóban nagyon magas volt, de most már sikerült az idei évben letörni.

A harmadik pedig az, hogy önnek igaza van, béke kellene, akkor nem lennének ilyen problémák

– szögezte le a kommunikációs igazgató.

Borítókép: Menczer Tamás (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.