Érkeznek a nyugdíjak

Csütörtökön utalják a járandóságot.

2024. 09. 12. 8:20
nyugdij_vassurany_szp_vn_0220220209 Vassurány 

Kezdődik el a 13. havi nyugdíj kifizetése egymillió embernek.

Erről beszélt Szanyi Zoltán és neje

Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe
Illusztráció Fotó: Vas Népe/Szendi Péter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyugdíj érkezésének napja általában a folyó hó 12. napja, kivéve, ha ez a nap hétvégére esik, mert ilyenkor előbb utalják a járandóságot.

Ebben a hónapban a pénz most csütörtökön megérkezik a nyugdíjasok számlájára, ha utalva kapják a járandóságot.

Azok pedig, akik nem bankszámlára kapják az ellátást, hanem a postás hozza nekik, a postától kapott úgynevezett nyugdíjkifizetési naptárban meghatározott napokon juthatnak hozzá a pénzükhöz – emlékeztet a Metropol.

Mint a Magyar Nemzet már megírta, januártól ismét nyugdíjat emel a kormány, februárban pedig jön a 13. havi nyugdíj. Varga Mihály pénzügyminiszter jelezte, hogy a tavalyi 18,5 százalékos és az idei 6 százalékos nyugdíjemelés után a 2025-ös költségvetésben is biztosítják a januári emeléshez szükséges forrásokat, amelynek mértéke az éves várható inflációval megegyezően 3,2 százalék körül alakulhat.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Vas Népe/Szendi Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.