Csak egy percet kért a nő az élettársától, aki el akarta vágni a torkát, és ez mindent megváltoztatott

Vádat emelt egy férfi ellen a Pest Vármegyei Főügyészség, aki késsel üldözte élettársát azért, hogy elvágja a torkát. Csak a szerencsén és a sértett életösztönén múlott, hogy az elkövető tettét nem vitte véghez.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2024. 09. 12. 15:44
kalapács, bíró, bíróság
illusztráció Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádirat szerint az elkövető és a sértett élettársak voltak, de a kapcsolatuk 2023 júliusára megromlott. A féltékeny férfi meggyőződése volt, hogy a nő megcsalja.

A vádlott 2023. július 15-én, éjszaka, ittasan érkezett a sértett péceli ingatlanjába. A hálószobában a nőt a hajánál fogva lerántotta az ágyról, majd testszerte ütlegelte, azt hangoztatva, hogy megöli. A bántalmazás után – amely látható sérülést nem hagyott – még a férfi kért telefonon rendőri segítséget, mert állítása szerint a nő fia őt meglopta. A kiérkező rendőröknek a sértett nem számolt be a verésről, de kérte, hogy távolítsák el a férfit a házból, mert nincs bejelentve. A rendőri felszólításra a férfi elhagyta az ingatlant.

Még ugyanazon az éjjelen a vádlott visszatért, és a nappaliban közölte a sértettel, hogy elvágja a torkát. A nő kimenekült a házból, de az utcán elbotlott és elesett. Ekkor érte utol őt a vádlott, egy 19 cm pengehosszúságú kést a nyakához nyomott, és egy vágást ejtett a sértett nyakán. A vágást megérezve a nő könyörögött a férfinak, hogy adjon neki még egy percet. A nő kihasználta, hogy a vádlott engedett a szorításán, így elfutott a közeli erdő-fás terület irányába, ahol a férfi nem találta meg.

Később – amikor a vádlott feladta a sértett keresését és távozott – a nő előbújt, és a szomszédjától kért segítséget, aki értesítette a rendőrséget.

A Pest Vármegyei Főügyészség a férfi ellen emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.