Hűtlen kezelés miatt is nyomozás indulhat Magyar Péter ügyében

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) vizsgálhatja ki a Magyar Péter által korábban vezetett Diákhitel Központnak azt a túlárazott szerződését, amit a Tisza Párt fontos kulcsszereplőjének vállalkozásával kötöttek – tudta meg a Magyar Nemzet. Az ügyben tett feljelentés szerint a hűtlen kezelés gyanúja merülhet fel.

2024. 09. 26. 15:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrséghez került az a feljelentés, amit a Magyar Péter vezette Diákhitel Központ egyik botrányos szerződése miatt tett lapunk cikke nyomán Tényi István. Ahogy arról beszámoltunk, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő tett közzé bejegyzést a közösségi médiában, amelyben azt állította: a Diákhitel Központ vezetőjeként Magyar felesleges, ráadásul túlárazott szerződéseket írt alá.

Lapunk kiderítette, hogy melyik a példaként említett cég: a Magyar vezette Diákhitel Központ 2021. december elsején kötött szerződést egy bizonyos Troia Media Kft.-vel, 13,34 millió forintért.

A társaság tulajdonosa Trentin Balázs Lajos, aki jelenleg a Tisza Párt egyik szervezője, méghozzá kulcsszerepet tölt be. Információnk szerint a tiszások augusztus 17-én szerveztek egy találkozót öt Pest vármegyei választókerület városi koordinátorainak Dunaharasztin. Az eseményen vendégként volt jelen Kiss József és Trentin Balázs, akik a Tisza-szigetek létrehozásáról és működtetéséről beszéltek. Az úgynevezett Tisza-szigetek a korábbi polgári körök mintájára létrehozott helyi pártszervezetek. Szakértők szerint mivel a Tisza-szigetek adják a helyi beágyazottságot, így ezek a Magyar-féle párt legfontosabb szervezeti egységei, megszervezésük pedig a Tisza Párt politikai térnyerésének egyik kulcsa.

Később újabb pénzszórásokra is fény derült, az ügyben pedig Tényi hűtlen kezelés gyanújával tett feljelentést az ügyészségnél. A Magyar Nemzet által megismert hatósági tájékoztatás szerint a feljelentés azért került végül a Nemzeti Nyomozó Irodához, mert az NNI-nél már „azonos ügytárgyban nyomozás van folyamatban“. Feltételezhető, hogy Tényi beadványát ehhez a nyomozáshoz fogják csatolni.

Magyar feje nem csak emiatt fájhat, hiszen a legfőbb ügyész csütörtökön kezdeményezte a politikus mentelmi jogának a felfüggesztését az Európai Parlament elnökénél. Magyart lopás miatt szeretnék gyanúsítottként kihallgatni, miután az egyik szórakozóhelyen elvette egy őt kamerázó férfi telefonját, amit a Dunába dobott.

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: Purger Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.