Idén is megtartották a sírásóversenyt, meglepő eredmény született

A versenyen 25 kétfős csapat, köztük horvát, szlovák és cseh párosok kezdték meg időre kilapátolni a mintegy két és fél köbméter földet.

Forrás: Hajdú-Bihar vármegyei hírportál2024. 09. 08. 8:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Címvédés történt a VII. MTFE sírásóversenyen, ismét a hajdúböszörményi Pataklétosz Nonprofit Kft. sírásói nyertek – számolt be róla a közösségi oldalán a a Magyarországi Temetőfenntartók és -üzemeltetők Egyesülete (MTFE), hívta fel a figyelmet a Haon.hu

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, idén rekordszámú nevezéssel, nemzetközi mezőnnyel rendezték meg a VII. Sírásóversenyt Pécsett. A verseny rendezője, az MTFE fontosnak tartja, hogy kollégáik munkáját ezzel a versennyel is elismerje, és a közvélemény számára a kegyeleti szabályok kereteit betartva megismertesse.

A versenyen 25 kétfős csapat, köztük horvát, szlovák és cseh párosok kezdték meg időre kilapátolni a mintegy két és fél köbméter földet. A rajtnál a 2024-es olimpia bronzérmes sportlövője, Major Veronika sütötte el a startpisztolyt.

Az MTFE bejegyzésében azt írta, nehéz verseny volt a kötött talaj miatt, nem is sikerült minden sírgödröt 160 cm mélyre kiásni, viszont azt mindenki látta hogy a sírásás kőkemény fizikai munka, amit a temetésszolgáltatás egyéb feladatai sem könnyítenek meg. 

Borítókép: A sírásó verseny résztvevői (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.