Kövér László: A kormány támogatja a családokat

Az országot 2010 óta vezető kereszténydemokrata kormányzat a bruttó nemzeti össztermék öt százalékát meghaladó anyagi erőforrást fordít a családok támogatására.

2024. 09. 07. 20:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az országot 2010 óta vezető kereszténydemokrata kormányzat a bruttó nemzeti össztermék öt százalékát meghaladó anyagi erőforrást fordít a családok támogatására a népesedési folyamatok újbóli emelkedő pályára állítása érdekében – jelentette ki Kövér László, majd hozzátette:

Ennek eredményeként a termékenységi ráta az 1,3 alatti szintről a szomszédunkban kitört háborúig 1,6 közelébe emelkedett.

Tudatosítanunk kell magunkban, hogy az anyagiak ugyan jelentős mértékben befolyásoljáka hajlandóságot a gyermekvállalásra, de végső soron a szellemi állapotaink határozzák meg, az, hogy mit gondolunk az életről, az ember világban elfoglalt helyéről, az élet minőségét meghatározó tényezők fontossági sorrendjéről – hangsúlyozta az Országgyűlés elnöke.

Borítókép: Kövér László (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.