Kubatov Gábor megmutatta, hogyan harcolnak a fradisták az árvíz ellen

Az ultrák és egyes játékosok is részt vesznek a védekezésben.

2024. 09. 18. 19:47
Fotó: Micheller Szilvia
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemcsak a stadionban, hanem a gátakon is harcolunk – írta közösségi oldalán Kubatov Gábor. 

A megosztott képeken látható, hogy a Ferencváros szurkolói és például válogatott hátvédje, Botka Endre is pakolta a zsákokat. 

Mindeközben a Magyar Honvédség katonái emberfeletti munkát végezve segítik az árvíz elleni védekezést az ország több pontján, így Vácon és Kismaroson is. Amint arról már korábban beszámoltunk, lapunk a mai napon ellátogatott a két településre, amelyeken több száz honvéd folyamatosan dolgozott és segítette a védekezést, közösen a helyi önkéntesekkel és a katasztrófavédelem embereivel.

Az évtized legnagyobb árvizével néz szembe Magyarország, a védekezés során pedig fontos feladat hárul a Magyar Honvédség katonáira is, akik több helyen is részt vesznek a munkálatokban. Lapunk szerdán helyszíni riporton járt Vácon, ahol a várakozások szerint a következő napokban kritikus lesz az árvízhelyzet. 

Emiatt a településen nagy számban vannak jelen katonák, hogy részt vegyenek a védekezésben. 

A nap során Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter is ellátogatott a településen szolgálatot teljesítő honvédekhez és elmondta, hogy Vácon 53 katona dolgozik, ők ahhoz a 156 tagú csoporthoz tartoznak, amely a vitéz Reviczky László 1. Területvédelmi Ezred állományából érkeztek. A tárcavezető nagyon büszke a területvédelmis katonákra, akik arra esküdtek fel, hogy megvédik az országot.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.