Félholtra vertek egy férfit Debrecenben, most lépett az ügyészség

Csak azért hagyták abba az ütlegelést, mert feltűnt nekik, hogy veszi őket egy térfigyelő kamera.

Forrás: Haon.hu2024. 09. 04. 16:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brutálisan agyonvert két fiatal egy férfit Debrecenben, súlyosabb büntetést indítványoztak ellenük − adta hírül a Hajdú-Bihar vármegyei hírportál (Haon). Az ítélet szerint az egymással rokoni kapcsolatban álló vádlottak 2022. május 2-án rokonaikkal, valamint a sértettel és annak élettársával italoztak egy debreceni lakásban. 

Az este a vádlottak vitába keveredtek a sértettel, akit elküldtek a házból. A férfi elment, de mivel az élettársa ott maradt, a lakóháztól nem messze várt a nőre. Mikor az idősebb, 22 éves fiú ezt észrevette, kiment a sértetthez és rövid vita után minden ok nélkül megütötte. A férfi az ütéstől hanyatt esett és az eszméletét is elvesztette. 

Ekkorra ért oda a fiatalabb, 17 éves társa, aki szintén megütötte a földön fekvő sértettet, majd együtt tovább verték a magatehetetlen férfit, miközben többször átkutatták a zsebeit.

Összesen 21 ütés és négy rúgás érte a sértett fejét. A bántalmazással csak azért hagytak fel, mert az egyik vádlott észrevett egy térfigyelő kamerát. A Debreceni Törvényszék emberölés bűntettének kísérlete, valamint kifosztás bűntettében találta bűnösnek a fiatalokat, akiket négy év fiatalkorúak börtönében, illetve nyolc év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt.

Az ítélet ellen az ügyészség a minősítés megváltoztatása és a büntetés súlyosítása, az elkövetők és védőik elsődlegesen felmentés, másodlagosan pedig eltérő jogi minősítés és a büntetés enyhítése érdekében fellebbeztek.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a vádlottaknak tudniuk kellett, hogy a fejet érő ütések és rúgások akár a sértett halálát okozhatják, ennek tudatában ütötték és rúgták meg összesen 25 alkalommal a földön fekvő, magatehetetlen férfi fejét.

A Haon kérdésére a szerv közölte, a börtönbüntetések súlyosítása mellett bűnösségük különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletében történő megállapítását is indítványozta. Másodfokon az ügyben a Debreceni Ítélőtábla dönt.  

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.