Magyar Péter családi múltja a kommunista rendszerben gyökerezik

Nem véletlen, hogy a Tisza Párt támogatói között számosan vannak szélsőbaloldali és a kommunista múltat nyíltan vállaló liberális szavazók – írja a Tűzfalcsoport.

Forrás: Tűzfalcsoport2024. 09. 12. 13:34
Magyar Péter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar Péter családja olyan pártállami erkölcsöt adott át a feltörekvő politikusnak, amelyet kiválóan hasznosít fenyegető, hergelő megszólalásaiban – írja a Tűzfalcsoport. A blog felhívta a figyelmet, hogy Magyar Péter támogatói között számosan vannak szélsőbaloldali és a kommunista múltat nyíltan vállaló liberális szavazók.

Mint írták, aki ismeri Magyar Péter családjának történetét, az előbb említett tényeket természetesnek tartja, hiszen a politikus által büszkén emlegetett nagyapja a kommunista pártállam megbízható harcosa volt:

Erőss Pál a Legfelsőbb Bíróság bírója, továbbá az Igazságügyi Minisztérium egykori munkatársa és a kommunizmus alatt a Magyar Televízión futó Jogi esetek című műsor szakértője volt.

A Jogi esetek című műsorban legfelsőbb bírósági bíróként azokat a népnevelői feladatokat látta el, amelyeket a pártközpont feladatul szabott neki. Közismert, hogy a rendszerváltásig a Legfelsőbb Bíróság bírája kizárólag olyan személy lehetett, aki élvezte a Magyar Szocialista Munkáspárt politikai bizottsági tagjainak bizalmát.

Itt olyan kommunista vezetőkről beszélünk, mint Kádár János, Nemes Dezső, Aczél György és Apró Antal – mutatott rá a Tűzfalcsoport. Szerintük az, hogy a Legfelsőbb Bíróság amúgy is megbízható bírái közül ilyen fontos pártfeladatot kapott Erőss Pál, arra utal, hogy manipulatív tehetségét nem vitatva, ideológiai és politikai szempontból is alkalmas személynek minősült.

Mindezek fényében nem meglepő, hogy Magyar Péter ideológiai nézetei és a pártállami módszereket tükröző gyakorlati lépései pár hónap alatt megnyerték a kommunista és balliberális nézeteket valló személyek szimpátiáját

– mutatott rá a blog. Szerintük ez azt is igazolja, hogy a balos és a balliberális pártok támogatói eltűntek a radarról, és Magyar Péter mögé felsorakozva várják, hogy „a világ proletárjai” végre egyesüljenek a nemzeti erőkkel szemben.

Borítókép: Magyar Péter (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.