Politikai csatatérré teheti az MKKP az eddig békés kerületet

– Míg Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke láthatóan politikai csatatérré akarja változtatni a Hegyvidéket, mi a zökkenőmentes működés érdekében készülünk az október 1-jei átadás-átvételre – mondta a Magyar Nemzetnek Fonti Krisztina leköszönő fideszes alpolgármester. A XII. kerületben gyökeres változások lesznek, ugyanis több évtizedes a polgári vezetés után egy viccpártnak induló alakulat kezébe kerül a városrész.

2024. 09. 18. 5:10
BPM_20240609 (12)
Kovács Gergő Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke, 12. Kerület polgármestere 2024-től .Kétfarkú kuyapárt eredményváró est Budapest Magyar Nemzet 20240609 Fotó: Bach Mate
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Aktívan fogunk részt venni az októberben felálló képviselő-testület és a bizottságok munkájában. Az általam vezetett négyfős frakció tagjaival figyelemmel fogjuk kísérni az új kerületvezetés munkáját, és minden esetben elmondjuk a véleményünket, akár pozitív, akár negatív lesz az. 

POKORNI Zoltán; FONTI Krisztina; ORBÁN Viktor
Pokorni Zoltán, Fonti Krisztina és Orbán Viktor az önkormányzati választás hajrájában 

Számunkra – ahogy az elmúlt csaknem húsz évben – továbbra is a kerületben élők érdeke lesz az első 

– hangsúlyozta Fonti Krisztina, a XII. kerület alpolgármestere, aki az idei önkormányzati választáson alulmaradt a baloldali összefogás jelöltjével, Kovács Gergellyel (MKKP) szemben.
– Bízunk benne, hogy a bizottsági helyek elosztása ugyanolyan korrekt lesz, mint eddig volt, és a kutyapárti többség nem akadályozza majd politikai eszközökkel a munkánkat. A bizottsági helyek vonatkozásában már elküldtem Kovács pártelnöknek a javaslatomat, ami természetesen tiszteletben tartja a választási eredményt – mondta Fonti Krisztina, aki szerint az MKKP elnöke láthatóan politikai csatatérré akarja változtatni a Hegyvidéket. 

– Mi a zökkenőmentes működés érdekében készülünk az október 1-jei átadás-átvételre – mondta el a leköszönő alpolgármester. Hozzátette: mivel nemrég példátlan méretű és alaposságú átvilágítást végzett a hegyvidéki önkormányzatnál az Állami Számvevőszék (ÁSZ), amelynek során több tízezer oldalnyi dokumentációt kellett rendszerezve átadniuk, így ennek a munkának a java részét már elvégezték. 

Az ÁSZ vizsgálata is megállapította, hogy az önkormányzat a törvényi előírásoknak megfelelően működik.

– Sajnos Kovács öt év önkormányzati munka után gyakorlatilag minimális szinten sincs tisztában azzal, hogy miként működik az önkormányzat, hogyan kell működtetni a kerületet. Ezért arra számítok, hogy 

a pártelnök polgármesterként hárítani fogja a felelősséget olyan ügyekben, amelyekért már ő lesz a felelős, és politikai akciókkal igyekszik majd elterelni a figyelmet a kerület valós ügyeiről 

– tekintett a jövőbe Fonti, aki arra is kitért: a pártelnök az elmúlt hónapokban elérte, hogy a Hegyvidék polgármesteri hivatalában egyre többen félnek, tartanak az állásuk elvesztésétől. 

Főleg miután az egyik baloldali napilap az ő nyilatkozataira hivatkozva megírta, hogy a kutyapártiak „lecserélik a fél városházát”.

– Kovács a nyár folyamán az önkormányzati cégeknél, intézményeknél a dolgozók bizalmas adataihoz, például a bérezésük adataihoz akart jogellenesen hozzájutni – sorolta Kovács Gergely jogellenes lépéseit az alpolgármester, aki hozzátette: sokan fontolgatják is a felmondásukat. Ez pedig komoly problémákat okozhat az önkormányzat későbbi működésében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.