Pottyantós vécé a templom előtt, Pikó Andrásék újabb botrányos húzása

A kerületi lakosok nem lepődtek meg.

2024. 09. 04. 7:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Áll a bál Józsefvárosban a Kun utcában, augusztus 21-e óta egy mobil vécé a téma. A helybéliek még örülhetnének is az Utcafásítási program II elnevezésű kezdeményezésnek, amivel 12 fát és több mint ötven négyzetméternyi zöldfelületet alakítanak ki, csak van egy kis bökkenő: a kerületieket zavarja, hogy pont a Szent Rita-templom közvetlen bejáratánál végezték a munkások a dolgukat, mert odarakták a mobil vécét – írja a Metropol.

Az egyik kerületi lakos, H. Katalin évtizedek óta él Józsefvárosban, de ilyet még ő se látott: négy napja, augusztus 30-án érkezett haza, pénteken, amikor szembesült a látvánnyal, a Szent Rita-templom kápolnája mellett, egy piros mobil vécét kell kerülgetnie. 

Nem lepett meg, mert Pikó Andrásék raktak már ilyen illemhelyet a játszótér kerítéséhez, gyógyszertár ajtaja mellé, de azért ez felháborított!

– fakadt ki a Metropolnak a 68 éves asszony, aki állítja, négy napja biztosan kint lehet a mobil vécé a templom bejáratánál.

Az eredeti helyén álló mobil vécé (Forrás: Metropol)

A zöldítést végző munkások a templomnál végzik a dolgukat – ezt unta meg Katalin is, aki egy nyilvános Facebook-csoportban többed magával fakadt ki az állapotok miatt.

Mennyire kell abnormálisnak lenni ahhoz, hogy egy teljesen üres utcában pont a templom elé tegyenek  egy darab mobil vécét?

– írta ki szeptember 1-jei bejegyzésében Katalin, aki fotókat is megosztott a ronda látványról. A képeken látszik, hogy tényleg a kápolna bejáratánál volt a piros mobil vécé. A városvezetés reagált az ügyre, ugyanis arrébb tették a vécét, 

a vécé körülbelül tíz métert mozdult, így már „csak” a templom mellet látható, egy társasház kapuja előtt.

A tíz métert vándorolt vécé (Forrás: Metropol)

Egy idős asszony régóta a Kun utca sarkánál lakik, és rendszeresen látogatja a Szent Rita-templomot. Ő azt mondja, egy ideje már meggyűlik a baja a bűzzel a kerületben, a mobil vécé már csak „hab a tortán”.  

Zavar, hogy ott van! Az ablakom alatt is egy köztéri kuka van, itt minden előfordul… Ide hugyoznak, szemetelnek, kotorják a szemetet az emberek. Állandóan zárva kell tartanom az ablakom is.

 – panaszkodott Éva a Metropolnak, míg egy másik lakos megértőbb volt: szerinte okkal állhatott a templomnál a mobil vécé.

„Valahova tenniük kellett a kivitelezőknek. Épp zöldítés zajlik, a leendő fák helyére nem tehették a mobilvécét, ahogy az óvodához sem. Végig nagy munkagépek álltak, sehova nem lehetett máshova tenni. Nem hiszem, hogy erre a rövid időre ez olyan zavaró. Szépül a hely, valamit valamiért…” – vélekedett a környéken élő.

A városvezetés a Metropol kérdéseire csak annyit reagáltak, hogy a

A Kun utcai munkák várhatóan ezen a héten véget érnek – ekkor a mobil vécét is elviszik.

Borítókép: A már arrébb helyezet vécé (Forrás: Metropol)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.