„Sátán, sátán!”, illetve a „megszabadítalak!” szavakat kántálta az édesanya, amikor fejen szurkálta a gyermekét

Az ítélet helybenhagyását indítványozta a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség abban az ügyben, amelyben a bíróság a kiskorú gyermeke sérelmére emberölés kísérletét megvalósító nőt hosszú tartamú szabadságvesztésre ítélte.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2024. 09. 03. 18:03
kalapács, bíró, bíróság
illusztráció Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ítéleti tényállás szerint a nő egyedül nevelte a hatéves leánygyermekét egy Bács-Kiskun vármegyei házban. 2022. szeptember 13-ára virradó éjjel az anya felriadt, a konyhában alkoholt fogyasztott, majd visszafeküdt az alvó lánya mellé. 

A nő hajnalban megint felriadt, ekkor újból kiment a konyhába, ahol magához vett egy 19 centiméter pengehosszúságú konyhai kést. Az elkövető a szobában az alvó gyermek fölé hajolva „sátán, sátán!”, illetve „megszabadítalak!” szavakat kiabálva a késsel rátámadt a lányára, kétszer a fejére célozva megszúrta. Az anya cselekményét az szakította félbe, hogy a kiabálásra felébredtek a házban tartózkodók, és az őrjöngő nőt eltávolították a gyermekétől.

A kislány a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett, kizárólag az időben érkező orvosi segítségnek köszönhetően sikerült megmenteni az életét.

A Kecskeméti Törvényszék a nőt tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt 12 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható, egyúttal az anya szülői felügyeleti jogát a kiskorú gyermeke vonatkozásában megszüntette.

Az ítélet nem jogerős, ugyanis ellene az elkövető és a védője enyhítésért jelentettek be fellebbezést.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a kiskorú gyermeke sérelmére, egy különösen veszélyes eszközzel, az emberölés kísérletének súlyosabb esetét megvalósító nő esetében az elsőfokú bíróság által kiszabott szabadságvesztés a büntetési célok elérése érdekében mindenképpen szükséges, így annak enyhítése nem indokolt, ezért az elsőfokú ítélet helybenhagyására tett indítványt.

A letartóztatásban lévő nő ügye a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.