Újabb botrány Pestszentlőrincen, milliókat titkolhatott el egy ellenzéki politikus

Újabb botrányos ügyre derült fény a Szaniszló Sándor vezette Pestszentlőrincen. A hatóság ugyanis újra nyomoz az egyik baloldali képviselő „hiányos“ vagyonnyilatkozata ügyében. Kassai Dániel egy többmilliós megbízást titkolhatott el.

2024. 09. 30. 10:48
Kassai Dániel és Szaniszló Sándor Forrás: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hamis magánokirat felhasználása gyanújával újra nyomoznak Kassai Dániel pestszentlőrinci baloldali önkormányzati képviselő vagyonnyilatkozatával összefüggésben – derült ki az ügyészség lapunknak adott válaszából.

Mint megkeresésünkre írták, 

„a Budapesti Rendőr-főkapitányság 2023 decemberében rendelt el nyomozást hamis magánokirat felhasználása vétségének gyanúja miatt, majd a felderítési szakban lévő nyomozást 2024 júniusában megszüntette“.

Hozzátették: „az illetékes Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Ügyészség a jogkörében eljárva a nyomozó hatóság határozatát 2024. szeptember közepén hatályon kívül helyezte, és felhívta a rendőrséget a nyomozásnak – az ügy  érdemi elbírálásához szükséges további, vizsgálandó szempontok szerinti – lefolytatására. Az eljárás felderítési szakaszban folyamatban van.“

Az ügy előzménye, hogy egy évvel ezelőtt a Hír TV Célpont című műsorában elhangzott: hosszú ideig hallgathatta el kispesti munkaszerződését Kassai Dániel XVIII. kerületi önkormányzati képviselő, a 2020 januárjában szignózott vagyonnyilatkozatában ugyanis nem szerepelt egy korábbi, többmilliós megbízás. Kassai ugyanakkor végig tagadta, hogy törvénytelenséget követett volna el. 

Kiderült, hogy az LMP-t és a Momentumot is megjárt Kassai a XIX. kerületi szocialista önkormányzattól kapott lehetőséget, hogy egy évig pályázatfigyelőként tevékenykedjen a kispestieknek. Korábban felmerült annak is a gyanúja, hogy ezt a munkát azért kaphatta, mert a 2018-as választások idején visszalépett Kunhalmi Ágnes javára, ám ezt az érintettek határozottan tagadták. 

Szaniszló Sándor az ügy kirobbanását követően azt nyilatkozta a Hír TV-nek, hogy erről nem beszéltek képviselőtársával, de véleménye szerint ennek nincs is jelentősége. Szaniszló polgármestertársa, Gajda Péter úgy fogalmazott, ajánlották nekik a XVIII. kerületi képviselőt, s csupán egy évig álltak vele szerződésben. 

Hozzátesszük, nem ez az egyetlen botrány a Szaniszló vezette DK-s kerületben, hiszen néhány hete írtuk meg, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) még mindig nyomoz a XVIII. kerület gyanús ingatlanügyei miatt. Ezekről bővebben itt olvashatnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.