Áll a bál Gödöllőn, saját képviselői mentek neki a baloldali polgármesternek

Komoly ütést kapott a várost 34 éve vezető Gémesi György.

2024. 10. 25. 11:53
GÉMESI György
Gödöllõ, 2024. szeptember 26. Gémesi György, Gödöllõ polgármestere, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke beszédet mond a magyar önkormányzatok napja alkalmából rendezett konferencián a Gödöllõi Királyi Kastély Lovardájában 2024. szeptember 26-án. MTI/Lakatos Péter Fotó: Lakatos Péter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gödöllő képviselő-testülete megszüntette csütörtökön Gémesi György polgármester főtanácsadójának, L. Péterfi Csabának a pozícióját – számolt be róla a város Facebook-oldala. Gémesi György már 34 éve vezeti a várost, míg tanácsadója hosszú éveken át támogatta. Az indoklás szerint a képviselők már nem látták szükségesnek a pozíció fenntartását. Gémesi György polgármester csütörtökön élő adásban jelentkezett be a közösségi oldalán

Elmondta, hogy bizalmasának elbocsátását nem egyeztette vele Bárdy Péter alpolgármester, amivel átlépte a határokat. Hozzátette, hogy a politikust megérintette a hatalom közelsége, ezért minden hatáskörétől megfosztotta.

A polgármester bejelentése után egy bejegyzés jelent meg Gödöllő város Facebook-oldalán. A közleményt többek között Bárdy Péter alpolgármester és a képviselő-testület tagjai is aláírták.

Úgy látják, hogy Gémesi György polgármester önmagához is méltatlan nyilatkozatokat tett, és próbálta azt a látszatot kelteni, mintha valamiféle puccsról lenne szó.

Értetlenül és döbbenten állunk azelőtt, hogy az ellenkezőjét kommunikálja, és Bárdy Péter alpolgármestert olyan rágalmakkal illeti, mely becsületét, hűségét és szándékait megkérdőjelezik. Közös döntést hoztunk, így az igaztalan vádak minket is érnek

– hangsúlyozták a Facebook-bejegyzésben, hozzátéve: tisztelik a polgármestert, érte tettek, nem ellene, továbbá bíznak benne, hogy visszatalál önmagához.

Mint írták, nem igaz, hogy váratlan volt a döntésük, mivel az elmúlt években többször, az elmúlt egy hónapban három alkalommal jelezték a polgármesternek, hogy L. Péterfi Csaba kabinetvezetőnek a városban, illetve kollégáival szemben tanúsított magatartásával olyan szinten nem tudnak azonosulni, hogy kérik a munkaviszonyának megszüntetését. 

Foglalkoztatása már régóta hatalmas károkat okoz nemcsak a hivatal, de a város közössége számára is, nem Gödöllő érdekeit szolgálja

– emelték ki.

 

Borítókép: Gémesi György, Gödöllő polgármestere (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.