Demszky „szakértelme” kísért a fővárosban

Az Örs vezér terén áldatlan állapotok vannak.

2024. 10. 07. 10:06
metró
Forrás: BKK
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mai napig kísértenek Demszky Gábor városvezetési döntései, most éppen az Örs vezért téri metróállomás elfuserált tetőszerkezete okoz gondot.

 A tizenöt évvel ezelőtt 1,2 milliárd forintért felújított végállomásnál kialakított tető ugyanis átereszti a vizet, 

így hiába a fedett terület, az utasok eláznak, ha nem figyelnek.

A Metropol felidézte, az Örs vezér terét érintő 

beruházást Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármester is megígérte 2019-ben, aztán egy huszáros mozdulattal lehúzta a listáról, végül az állam vette kézbe az agglomeráció közlekedését is érintő fejlesztést, az M2 és a H8-as/H9-es HÉV összekötésének megvalósítását. 

De, mint írták, a zuglói közlekedési csomópont már az SZDSZ-es Demszky vezette főváros idejében is több sebből vérzett, az 1,2 milliárdos beruházás többek szerint pénzkidobás volt, ugyanis annak nem volt része az M2 és a H8-as/H9-es HÉV összekötése, amiről már akkoriban is szó volt. 

A portál emlékeztetett, idén tavasszal nyújtották be a környezetvédelmi engedélyezéshez szükséges dokumentumokat, az engedélyezési és a kivitelezés terveinek közbeszerzési eljárása után pedig, azaz két-három év múlva elindulhat maga a kivitelezés is. Pár év múlva tehát teljesen megváltozik az Örs vezér tere, amivel a Demszky-féle, nem túl hatékony tetőt is lecserélik, de új sínszakasz, HÉV-kocsik, valamint egy P+R-parkoló is lehetővé teszi majd, hogy az agglomerációban élők átszállás nélkül eljuthassanak a belvárosba.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.