Ez a fiatal édesanya gerinctörés és három nap kóma után lett világbajnok táncos

A tánc számára valódi gyógyírt jelent.

2024. 10. 16. 9:34
Kreft-Horváth Kitti tíz év kihagyás után, egy súlyos gerinctörés után lett világbajnok táncos Forrás: Metropol
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem jósoltak sok esélyt arra, hogy túlélem” – fogalmazott Kreft-Horváth Kitti világbajnok táncos a Metropolnak, aki egy balesetben eltörte a gerincét, majd a műtét után három napra kómába fektették. 

Noha a fiatal édesanya gyermekkora óta táncolt, tíz éve mégis abbahagyta a sportot: egyetemre ment, megházasodott és két kislány édesanyja lett. Az egyetem első napján Kitti leesett egy erkélyről és eltörte a gerincét. 

A baleset olyan súlyos volt, hogy az orvosok nem sok jót ígértek a családnak, az akkor még csak egyetemista lányt a műtét után három nappal mesterséges kómába helyezték, félő volt, hogy nem éli túl. 

A fiatal lány túlélési esélyei nem voltak jól jók Forrás: Metropol

Az esélytelenek nyugalmával vágott neki, világbajnok lett

Kitti azonban nemcsak túlélte, de sem a borzalmas baleset, sem a gerincét rögzítő csavarok nem tartották vissza, hogy idén májusban csatlakozzon a helyi tánccsapathoz, miután Komáromba költöztek a családdal. Az eredmények hamar jöttek, a fiatal édesanya több versenyen is szép helyzeést ért el, majd szeptember végén jött a világbajnokság, aminek ő az esélytelenek nyugalmával vágott neki.

Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar sikerül eredményeket is elérnem. Én tíz éve más felé vettem az irányt, jött az egyetem, majd a gerincsérülés és a kóma. Később pedig, ahogy megismertem a férjemet és jöttek a gyerekek, sürgősségi császármetszéssel hoztam őket a világra, amiből hosszú volt a felépülés. Szóval sokáig nem gondoltam rá, hogy vissza kéne jönnöm táncolni. Valamiért most jött el az én időm, itt, Komáromban

 – árulta el a lapnak az édesanya, aki 27 éves létére világbajnok lett olyan kategóriában, ahol 18 évesekkel versenyzett, ami a táncban inkább nehezítő körülmény.

„Nagyon élveztem azt a légkört, ami a világbajnokságon volt, amikor az első gyakorlatomat bemutattam, olyan érzés volt, mintha évtizedek óta bennem lévő terheket raktam volna le, minden feszültséget kitáncoltam magamból” – mesélt a versenyről Kitti, ahol nemcsak világbajnok lett a kategóriájában, de a Top30-as Gold Stars gálára is bekerült, közel 700 produkció közül. Kitti hamarosan repülhet Bulgáriába, ugyanis kijutott az Európa Kupára is.

Tíz év kihagyás után, csavarokkal a testében lett világbajnok a kétgyermekes édesanya Forrás: Metropol

Gyógyírt jelent a tánc

A világbajnok táncos arról is beszélt, hohgy nehéz gyermekkora volt, szegény körülmények között nőtt fel, ami miatt egész életében szorongásos depresszióval küzdött. 

A tánc volt az, amiben tényleg ki tudtam adni magamból azokat az érzelmeket, amiket az életben nem tudunk kimondani. És ezt mindenkinek ajánlom, hogy keressen magának egy mozgásformát, amivel levezetheti a feszültséget. Én sem gondoltam volna magamról, hogy tíz év kihagyás, két császármetszés és három napnyi kóma után még elmondhatom magamról valaha, hogy világbajnok vagyok. De igaz, ami igaz, nem szabad feladni, és soha ne mondd, hogy soha

 – összegezte a komáromi világbajnok édesanya, aki két kislányának is szeretné megtanítani és megmutatni a tánc erejét.

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.