Fejszével a közmédia ellen? – nyomozást indíthat a rendőrség

Nyomozás indulhat Magyar Péter „rohamosztaga“ miatt, miután a Tisza Párt egyik szervezője és vezető aktivistája Facebook-posztjában erőszakos fellépésre buzdította a szombati, közmédia elé szervezett tüntetés résztvevőit – tudta meg a Magyar Nemzet. A rendőrség jelenleg feljelentéskiegészítés keretében vizsgálódik.

2024. 10. 04. 14:30
Forrás: Képernyőkép/Videa
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a médiában megjelent hírek alapján közérdekű üzem működésének megzavarására irányuló előkészület vétség gyanúja miatt hivatalból rendelt el feljelentéskiegészítést – közölte megkeresésünkre a rendőrség.

Emlékezetes, a Metropol információi szerint Magyar Péter a Tisza Párt egyik szervezőjét és vezető aktivistáját, László Donátot bízta meg az akciócsoport felépítésével és irányításával. 

A Tisza Párt elnöke akkor figyelt fel a férfira, amikor a legutóbbi választások idején felgyújtotta fideszes jelöltek plakátjait, miközben a politikusokat emberi méltóságukban is alázó posztokat tett közzé. 

 

 

A Magyar Péter-féle akciócsoport legújabb „projektje” a Tisza Párttal kritikus média ellen irányul. A Magyar Péter megbízásából tevékenykedő László Donát fél éve, a Tisza Párt megalakulása óta szervez erőszakos akciókat. Az akciócsoport vezetőjeként több Facebook-bejegyzésben is arra szólítja fel a tiszásokat, hogy gyűjtsék be és semmisítsék meg a közterületekre kihelyezett Metropol újságokat. Most újabb erőszakos cselekményre készülnek, ezúttal a közmédia elleni tüntetésen. 

A „rohamosztag” parancsnoka a legutóbbi posztjában agresszív, alpári stílusban így fogalmazta meg a felhívását: „Gyertek, szétb…sszuk a Híradót!”. Egy posztban azt is kijelentette, hogy fejszét is visz magával a demonstrációra – írta a portál.

A rendőrség emiatt a honlapján üzent is az erőszakra készülőknek a Fejsze, csákány nem alapjog! című közleményében, Tényi István pedig feljelentést is tett. Mint azonban fentebb említettük, a rendőrség hivatalból már elrendelte a feljelentés kiegészítést. Utóbbi annyit jelent, hogy további adatokat gyűjt még a hatóság, legkésőbb harminc nap múlva pedig dönteni kell a nyomozás elrendeléséről vagy a feljelentés elutasításáról.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.