Magyar Péter ezúttal tüntetéssel terelné el a figyelmet a botrányairól

Egyre szaporodnak Magyar Péter körül a botrányok, ebben a helyzetben a Tisza Párt elnöke a szokott módszeréhez folyamodik: megpróbálja elterelni a figyelmet. Ezúttal a közmédia székháza elé hirdetett tüntetést, mondván, nem kap ott szereplési lehetőséget. Ez azonban nem igaz, csak a meghívások nagyobb részére Magyar nemet mondott. A botrányokról – volt barátnője kitálalásáról, a Kehi-jelentésről és a telefonlopási ügyről – a Tisza elnöke mélyen hallgat.

2024. 10. 04. 12:56
Forrás: Képernyőkép/Videa
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar Péter október 5-ére tüntetést szervez a köztelevízió épülete elé a Kunigunda útján. A Tisza Párt és elnöke egyebek mellett azzal indokolta a demonstráció megszervezését, hogy Magyar nem kap kellő lehetőséget. Egy alkalommal így fogalmaztak: „Nemsokára találkozunk a Kunigunda utcában. Vagy így, vagy úgy.”

Csakhogy Magyarék érvelése ezúttal sem áll meg a lábán. A Tisza Párt elnöke nemrég járt a közmédia stúdióiban: szeptember 26-án egymás után adta az interjúkat az M1-nek és a Kossuth rádiónak. Az interjúk nem a hétköznapi mederben folytak: Magyar sokszor meg sem várta a kérdéseket, inkább azokról a témákról beszélt, amelyek neki szimpatikusak voltak. Lényegében menekült a kínos kérdések elől

A Tisza vezetője ráadásul ez előtt is kapott meghívást, többször invitálták a 48 perc című vitaműsorba, ám egyszer sem fogadta el azt, mondván: elfoglalja az árvízi védekezés. Érdekesség, hogy ugyanekkor a balliberális Partizán YouTube-csatornának hosszasan nyilatkozott.

 

Magyar botrányról botrányra bukdácsol

Nagyon úgy fest, Magyar ezúttal a tüntetéssel próbálja elterelni a figyelmet újabb botrányairól.

Szeptember végén közölt interjút az Index Vogel Evelinnel, ebben Magyar volt barátnője súlyos állításokat fogalmazott meg. Közölte például, hogy szerinte Magyar „alapvetően nem egy bátor ember. (…) Neki nem volt elképzelése, meggyőződése, ő nem akart változást az országban.” Elmondta azt is, hogy Magyar az ügyészségi meghallgatása előtt „egy-két órával a kezembe nyomott dokumentumokat, laptopot, pendrive-ot, és mondta, hogy azonnal tüntessem őket el, hogy dugjam el őket”. Ezeken kívül beszámolt arról is, Magyar vele szemben is erőszakosan, agresszíven lépett fel. Vogel Evelin pontosan úgy írta le Magyar viselkedését, ahogy korábbi felesége, Varga Judit tette még az év elején.

Az interjú után Magyar Péter zsarolással vádolta és feljelentéssel fenyegette a volt barátnőjét, ám a szakításuk körülményein kívül gyakorlatilag semmit nem cáfolt. Vogel visszautasította Magyar állításait, megjegyezve: számított rá, hogy a politikus agresszívan fog reagálni. Kérdések formájában megfogalmazva, de arra utalt, hogy a Tisza Párt elnöke fenyegette, és a családját felhasználva próbált nyomást gyakorolni rá.

 

Így vezette Magyar Péter a Diákhitel Központ Zrt.-t

A napokban az Átlátszó.hu közölt cikket Magyar Péternek a Diákhitel Központ Zrt. élén végzett munkájáról, az írás a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) eddig nem nyilvános jelentését mutatta be. A hatóság 2021-ben végezett ellenőrzést a szervezetnél, amelynek során kiderült, hogy a Tisza Párt későbbi elnöke felesleges, túlárazott szerződéseket kötött vezérigazgatóként. Kaptak megbízást például Trentin Balázs Lajos különféle érdekeltségei is, a férfi jelenleg a Tisza Párt fontos szervezője

 

Balhéra készülnek

Az elmúlt napokban világossá vált, hogy a szombati tüntetésen balhéra készülnek a Tisza Párt aktivistái. László Donát, a politikai formáció egyik szervezője például arra buzdította követőit, hogy vigyenek csákányt, fejszét, kapát a közmédia épületéhez. Az aktivista úgy fogalmazott, a cél, hogy „szétb…sszák a híradót”.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.