Botrány: Magyar Péter megkérdőjelezte, hogy az 1956-os szervezetek tagjai forradalmárok voltak + videó

Megkérdőjelezte, hogy forradalmárok, hogy ’56-osok voltak-e egyáltalán az 1945 utáni politikai elítélteket, üldözötteket és leszármazottaikat tömörítő szervezetek tagjai. A Tisza Párt elnöke gúnyosan, lekicsinylően beszélt majdnem tucatnyi szervezetről, csak azért, mert azok nem támogatták, hogy Magyar tisztán pártpolitikai célokra használja fel 1956 jelképét, a lyukas zászlót.

2024. 10. 04. 7:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Páros lábbal gyalogolt bele Magyar Péter az 1956-os szervezetekbe és ezzel lényegében a forradalom és szabadságharc emlékébe legutóbbi videójában.

– Ugyan nem lep meg, de mégis csak kicsit furcsa, hogy a kormány, a kormánymédia által előrántott, magukat ’56-os szervezeteknek mondó szervezetek kritizálták a Tisza Párt azon ötletét, hogy az ’56-os lyukas zászlót is megtesszük többek között tiszteletbeli jelképünkké – mondta a Tisza Párt elnöke kissé gúnyos hanghordozással, majd nem sokkal később azzal folytatta: – És csak úgy zárójelben megjegyzem, minden tisztelettel a forradalmárok felé, hogy ha tényleg azok voltak, hogy meglehetősen furcsa, hogy a Tisza Párt akciója ilyen heves reakciót váltott ki náluk, de a miniszterelnök politikai igazgatójának az ’56-ot tagadó, a magyar alkotmányosságot és függetlenséget tagadó mondatai valahogy nem váltottak ki hasonló reakciót.

Magyar néhány mondatban kétszer, tehát nyilvánvalóan szándékosan próbálta megalázni tíz szervezet tagjait. Merthogy ennyit, tíz szervezetet vett célba a Tisza Párt elnöke.

 

Magyar megszólalásának előzménye az volt, hogy meghirdette: pártja felveszi saját jelképei közé 1956 szimbólumát, a lyukas zászlót. Teszi mindez azért, mert szerinte sérelmesek azok a mondatok, amelyeket Orbán Balázs mondott a forradalom és az ukrajnai háború kapcsán. (Kijelentéseiért egyébként a miniszterelnök politikai igazgatója utóbb bocsánatot kért.)

A Tisza Párt lépése azonban tiltakozást váltott ki az 1945 utáni politikai elítélteket, üldözötteket és leszármazottaikat tömörítő szervezetek

A legerélyesebben tiltakozunk különleges nemzeti jelképünk pártpolitikai célokra való felhasználása ellen, mely éppen olyan eszmei megerőszakolási kísérlet, mint amilyen a nemzeti lobogóból 1956-ban kivágott kommunista címer volt

– hangsúlyozta a tiltakozásban részt vevő tíz szervezet vezetője.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.