Lázár János: A közlekedésfejlesztés nem szakkör

A kormánypártok támogatják a magyar közlekedési rendszer átalakításának öt pontját.

2024. 10. 14. 17:31
Forrás: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiba lenne azt gondolni, hogy a közlekedésfejlesztéshez mindenki ért, aki utazott már vonaton, vagy aki az első legójából rendező pályaudvart épített. Ez nem szakkör, hanem egy szakma, és mi abból is a legjobbakkal dolgozunk – írta Facebook-posztjában Lázár János, aki a Fidesz–KDNP kétnapos, kihelyezett esztergomi frakcióülésén tartott beszámolót a tárca eredményeiről és feladatairól.

Látványtervvitézek és énmárkaépítők helyett a kormány olyan szakemberekkel dolgozik a vasút megújításán, akik kidolgozták és működtetik azt az új tarifarendszert, amelyiknek köszönhetően ma többen és többet utaznak a közszolgáltatásokkal, mint korábban – idézte fel az építési és közlekedési miniszter.

A kormánypártok támogatják a magyar közlekedési rendszer átalakításának öt pontját; támogatják, hogy tíz év alatt 4000 milliárd forintból fejlesszék a magyar kötöttpályás közlekedést. És támogatják azt is, hogy a közlekedésfejlesztésről és üzemeltetésről ne terepasztalok fölött vagy a Facebookon, hanem igazi szakemberek véleményét kikérve és meghallgatva döntsenek a minisztériumban és a kormányban – fogalmazott a tárcavezető.

Mint arról lapunk már beszámolt, néhány nappal ezelőtt felröppent a hír, hogy karácsony előtt, december 15-től ritkítanák három fővárosi HÉV-vonal járatait. A kiszivárgott terv szerint a jelenlegi hat kocsi helyett csak hárommal, illetve ritkábban közlekednének a szerelvények a ráckevei, a gödöllői és a csepeli viszonylatokon. Karácsony Gergely főpolgármester közölte, hogy a főváros biztosan nem járul hozzá a járatszámok radikális csökkentéséhez, Vitézy Dávid pedig, aki elsőként lépett fel a tervezet ellen, állította, hogy a MÁV–HÉV kezdeményezte a BKK-nál a HÉV-ek ritkítását. Lázár János építési és közlekedési miniszter cáfolta, hogy lenne ilyen elképzelés, és államtitkára, Nagy Bálint is rémhírnek nevezte az értesülést.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.