Milliókat taxizott el Karácsony pártjának társelnöke, de továbbra is bírja az újbudai DK-s polgármester bizalmát

Barabás Richárd több mint ezer utat tett meg taxival a XI. kerület pénzéből.

Forrás: Mandiner2024. 10. 12. 15:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több millió forintot taxizgatott el Karácsony Gergely pártjának társelnöke – hívta fel a figyelmet Király Nóra a XI. kerület testületi  ülésén.

A Fiatal Családosok Klubjának elnöke, az önkormányzat képviselője az ülésen szóvá tette, hogy Barabás Richárd alpolgármesterként 2019 novemberétől közel hárommillió forintot taxizott el önkormányzati pénzből. Ez több mint ezer utat jelent, amelyek többsége magánút a képviselő szerint.

Volt olyan nap is, amikor kilenc alkalommal rendelt taxit

– közölte a politikus. Emlékeztetett: Pesterzsébeten hasonló ügy az ottani alpolgármester lemondásával járt a taxiszámlák visszafizetése mellett.

Barabás Richárdot a polgármester, László Imre ugyan kitette az önkormányzati vezetésből, de egy jól jövedelmező főtanácsnoki pozícióval kiengesztelte a következő öt évre – jegyezte meg Király Nóra.

Borítókép: Barabás Richárd (Fotó: Máté Krisztián)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.