Napokig égette a szemetet, hogy megszabaduljon tőle

Éveken keresztül illegálisan folytatott hulladékgazdálkodást három férfi.

Forrás: Somogy Vármegyei Főügyészség2024. 10. 04. 7:45
Az elégetett szemét helye. (Forrás: Somogy Vármegyei Főügyészség)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kaposvári Járási Ügyészség veszélyes és különösen jelentős mennyiségű hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a három férfival szemben, akik gyűjtötték, szállították és kezelték is a szemetet, ám engedélyük nem volt hozzá.

A vád szerint a negyvenes éveiben járó férfi az általa nem sokkal korábban megvásárolt kadarkúti ingatlanon hátrahagyott, hozzávetőlegesen 120 köbméter hulladékot 2023 márciusában meggyújtotta, majd napokon keresztül égette azért, hogy így szabaduljon meg a szeméttől. 

A hulladék égetése miatt indult eljárásban a kaposvári nyomozók azt is megállapították, hogy a vádlott és az ingatlan korábbi tulajdonosa a megelőző években összesen csaknem 130 tonna fémhulladékot szállítottak különböző közeli hulladékudvarokba úgy, hogy az ehhez szükséges engedélye egyiküknek sem volt.

Harmadik társuknak – azon túlmenően, hogy több mint tíz tonna fémet ő is értékesített jogellenesen – azért kell felelnie a bíróság előtt, mert a kadarkúti ingatlant megvásárló vádlottal közösen körülbelül fél éven keresztül autókat bontottak szét az udvaron, majd a már nem hasznosítható, veszélyes hulladékot is tartalmazó alkatrészeket egyszerűen hátrahagyták.

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség két, visszaesőnek minősülő vádlottal szemben végrehajtandó, harmadik társukkal szemben pedig felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a bíróság a vádlottakat a közúti járművezetéstől tiltsa el, egyúttal rendeljen el vagyonelkobzást a bűncselekmények elkövetéséből eredő vagyonukra.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.