A járvány idején összefogásra lenne szükség

Menczer Tamás szerint az ellenzéki politikusok időről időre támadják a védekezésben dolgozókat.

Forrás: MTI2020. 05. 05. 10:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus-járvány második szakaszában is az a cél, hogy minden pillanatban legyen elegendő egészségügyi védőfelszerelés a „frontvonalban” dolgozóknak – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Menczer Tamás elmondta: a járvány elleni védekezés kezdete óta mintegy 100 millió maszk és 56 millió egyéb védőfelszerelés – például kesztyű, overall – érkezett Magyarországra. Az eszközök beszerzése folyamatos, mert jelenleg nincs vakcina a vírus ellen, tehát hosszú védekezésre kell készülni – tette hozzá.

Ismertette, hogy a védőfelszerelésekért verseny folyik, azokért az egész világ Kínában áll sorba. A kínai vezetők értékelik, hogy Magyarország fair, kiegyensúlyozott külpolitikát folytat, és nem avatkozik bele a belügyekbe, ezért többször is biztosítottak bennünket arról, hogy támogatják a magyar eszközbeszerzést – emelte ki.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy a járvány utáni világgazdasági versenybe Magyarország jó esélyekkel száll majd be, jó kiindulási alapról indul, mivel tavaly a magyar gazdasági növekedés volt a legjobb az Európai Unióban.

Az Orbán-kormány 2010-ben egy válsággal már megküzdött: több mint 850 ezer munkahelyet teremtett, így a járvány előtt már több mint 4,5 millióan dolgoztak Magyarországon – mondta. Hangsúlyozta: a kormány célja, hogy segítse a munkahelyek megőrzését, és annyi munkahelyet teremtsen, ahány a járvány miatt megszűnik, mert az ellenzékkel szemben a kormány politikája az, hogy az embereknek nem segélyt, hanem munkát kell adni.

Menczer Tamás a műsorban úgy vélekedett: az ellenzéki politikusok időről időre támadják a védekezésben dolgozókat, pedig a járvány idején összefogásra lenne szükség, de a támadások ezt ellehetetlenítik.

A védőfelszerelésekkel kapcsolatban kitért arra: a lehető legjobb minőségű termékek beszerzésére törekednek; minden védőfelszerelés megfelel az uniós szabványnak, CE minősítéssel rendelkezik, és használható a védekezés során.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.