A Klubrádió tulajdonosa hazugságot terjeszt

Kovács Zoltán államtitkár azt írta, hogy a Klubrádió a folyamatos szabályszegések miatt veszítette el a frekvenciáját, ezért hamis Arató Andrásnak, a rádió tulajdonosának az a következtetése, hogy Magyarország féldiktatúrává alakul át.

2021. 05. 12. 11:47
null
Az államtitkár a közösségi oldalán válaszolt Ursula von der Leyen pedofiltörvény kapcsán megfogalmazott aggályaira Fotó: Arpad Kurucz Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Miközben Arató András a nemzetközi sajtóban hajtja a fake news rollert, elfelejt beszámolni rádiója ügyéről” – közölte Kovács Zoltán a friss bejegyzésében.

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár hozzátette: a rádióállomás tulajdonosa az Euronews hírportálon május 10-én megjelent véleménycikkében azt állítja, a Klubrádió sugárzási engedélyének az elvesztése annak a jele, hogy „Magyarország éppen féldiktatúrává válik”.

A politikus hangsúlyozta:

„Arató András írása ideológiailag elfogult, a rádió működésével kapcsolatos tényeket mellőzi, így az írás hamis következtetéseket tartalmaz.”

Ehhez kapcsolódóan Kovács Zoltán kiemelte: a Fővárosi Törvényszék február 9-én hozott ítéletében helybenhagyta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (Médiatanács) tavaly szeptemberben hozott határozatát, amely megtagadta a Klubrádió 92,9 MHz-es budapesti frekvenciára szóló engedélyének a megújítását.

A Magyar Nemzet is megírta, hogy

a Fővárosi Törvényszék szerint a Médiatanács minden tekintetben teljesen jogszerűen, a médiatörvény és a pályázati felhívás szövege alapján járva döntött úgy, hogy kizárja a Klubrádió Zrt.-t a pályázatból.

A rendszeres szabálysértések vezettek ahhoz, hogy a rádió elvesztette a frekvenciáját
Fotó: MTI

Az államtitkár továbbá emlékeztetett:

„A Klubrádió az elmúlt hét évben nem kevesebb, mint hat alkalommal sértette meg a műsorszolgáltatási szabályokat, és kétszer kapott pénzbírságot »nem csekély mértékű« jogsértések miatt.

E hat szabálysértés egyike 2014-ben engedély nélküli műsorszolgáltatás volt. Ezek ellen a rádióállomás soha nem fellebbezett, így azok jogerőre emelkedtek” – tette hozzá.

„A Fővárosi Törvényszék indoklása szerint az esetek elég súlyosak voltak ahhoz, hogy ellehetetlenítsék a Klubrádió műsorszolgáltatási engedélyének meghosszabbítását”

– olvasható a bejegyzésben.

„Akit az ügy további részletei is érdekelnek, azoknak ajánlom figyelmébe a Látószög blogon és a Euronewson megjelent írásom” – írta Kovács Zoltán.

Emlékezetes, hogy korábban a Magyarországot élesen bíráló

Věra Jourová, az Európai Bizottság alelnöke is a Klubrádió védelmére kelt, és a magyar sajtószabadságért aggódott.

Emellett hazai, baloldali politikusok is síkra szálltak a rádióért. Többek között Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője, aki a brüsszeli jogállamisági mechanizmus életbe léptetését is kezdeményezni akarta a Klubrádió ügye miatt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.