A Németh ikrek hazugságai törvényt is sérthetnek

Egyikük a rémhírterjesztés bűncselekményét követte el, másikuk gazdasági-politikai előny érdekében hazudhatott.

2020. 07. 10. 12:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • A járvány megjelenése óta a kiberbűnözői aktivitás jelentősen megnőtt
  • Sikertelen külföldi lejárati kísérletek sora is zajlott elsősorban a védekezés fő irányítói ellen
  • Politikai erők is lapulhatnak a Németh ikrek botrányos szereplései mögött
  • A baloldali kamuvideó álmentősének, Németh Athinának az ikertestvére az a Németh Károly, aki a Hírklikk nevű portál szerint azt állította, hogy az általa forgalmazott koronavírusteszt-gépet a kormány és a szakemberek is méltatták. Ez utóbbi akár gazdasági előny megszerzése érdekében is történhetett, és az sem lehet véletlen, hogy egy baloldali politikusokhoz köthető portál adott neki teret, a baloldalon „robbant” a botrány.

    Ugyanakkor Németh Károly valótlan közlése nemcsak orbitális hazugságnak bizonyult, hanem akár bűncselekmény gyanúját is felvetheti. Jogászok vizsgálják, hogy a BTK mely paragrafusa sérülhetett azzal, hogy gazdasági/politikai érdekből hazudott Németh Károly. Az talán még rosszabb, ha kiderül, amit a botrány kirobbanása után Németh Károly állított, hogy a Hírklikk hamisította meg a mondandóját.

    Az ikertestvér, Németh Athina egyértelműen rémhírterjesztő, hiszen nemhogy nem tapasztalhatta, mennyien haltak meg a pandémia alatt a kórházból hazaküldöttek közül, hanem még csak a mentőszolgálathoz sem volt soha köze, mint az állította. A többek által kóros hazudozónak minősített hölgy azonban egyértelműen elkövette a büntetőörvénykönyvben megfogalmazott rémhírterjesztés bűncselekményt; ezért is lett gyanúsított.

    Szakértők szerint a Németh ikrek botrányos szereplései mögött ott lapulnak bizonyos politikai erők is, amelyek érdeke egyértelműen a jelenlegi politika rend megingatása.

    – A járvány megjelenése óta azt tapasztaltuk, hogy a kiberbűnözői aktivitás jelentősen megnőtt. Elsősorban álhírek terjesztése, illetve ezzel összefüggésben az olyan nem létező cégek létrehozása, és áru nélküli ügyletek lebonyolítása, amivel jelentős károkat okoznak.

    – mondta a külügyi bizottságban a pandémia katonai vonzatairól beszámoló Béres János altábornagy, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgatója.

    Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója, nyugalmazott vezérőrnagy, a polgári elhárítás és a katonai titkosszolgálat volt műveleti főigazgató-helyettese az ál-, illetve a rémhírek pandémia alatti terjesztését elemezve jelentette ki:

    a bűnözők mellett nyilvánvaló politikai érdekek is szerepet játszottak. Sikertelen külföldi lejárati kísérletek sora is zajlott elsősorban az illetékes miniszter és a védekezés fő irányítója, a tiszti főorvos asszony ellen.

    A nemzeti biztonsági stratégia is kiemelten kezeli a hibrid hadviselést, azaz a rosszindulatú, idegen állami akaratból, vagy az államilag támogatott terrorizmus által indított kibertámadások sorát. Mint azt a biztonságpolitikai tanácsadó lapunknak adott interjúban megfogalmazta: Magyarországon is volt egy-két egyéni kezdeményezés. „Voltak, akik úgy gondolták, hogy milyen vicces lesz, vagy mennyi, kattintásokban kifejezhető népszerűséget hoz számukra, ha például olyan rémhírt terjesztenek, hogy Budapestet zárlat alá fogják venni a vírus miatt. Az ilyen esetek az egyszerűbbek. Ennél sokkal bonyolultabb és sokkal veszélyesebb, amikor tudatosan építenek föl akár több lépcsőben, több forráson keresztül olyan dezinformációláncokat, amelyek alkalmasak lehetnek a lakosságban a félelemérzetet erősíteni vagy az egészségüggyel szembefordítani, elbizonytalanítani, hitelteleníteni a védekezést végzőket. Mindez politikai destabilizációhoz is vezethet. A hibrid hadviselésnek az egyik célja mindig a politikai destabilizáció, ugyanis egy instabil államrendszert már sokkal könnyebb megrendíteni, illetve sokkal könnyebb a politikai befolyást adott esetben megszerezni” – fogalmazott Horváth József.

    Németh Károly nem más, mint Németh Athina ikertestvére + videó

    Németh Károly a baloldali kamuvideóban szereplő álmentős Németh Athina testvére – ez derül ki abból az interjúból, amit Németh Athina lánya adott csütörtökön az M1-nek

     

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.