Az MSZP elnöke is a kommunista szennyest mossa

Döbbenetes szavak Tóth Bertalan szájából.

Juhász Attila
2019. 11. 05. 15:14
TTH Bertalan
Budapest, 2019. október 24. Tóth Bertalan, az MSZP vezérszónoka felszólal a 2018-as központi költségvetésérõl szóló törvény végrehajtásáról szóló javaslat (zárszámadási törvény) általános vitáján, az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. október 24-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Döbbenetes szavak hangzottak el Tóth Bertalan szájából hétfőn az Országgyűlésben.

A szocialisták elnöke azt a gondolatmenetét folytatva, amelyben „diktatúraként” aposztrofálta Orbán Viktor kormányzását, kijelentette: „ha azzal nincs probléma, hogy Szíriá­ba szíreket telepítenek be, akkor azzal sem volt probléma, hogy svábokat telepítettek ki Magyarországról...”

Mindezt 30 évvel a rendszerváltás után.

Mondjuk ki nyíltan: Tóth Bertalan ezzel valamennyi diktatúra népcsoportok elleni erőszakos fellépését igazolta, hiszen nyilvánvalóan ugyanúgy egyetért az 1945 után Csehszlovákiában életbe léptetett Beneš-dekrétumokkal, ahogy a Ceaușescu-rendszer politikájával is. Hiszen jól tudjuk, ezek a rendszerek is nagyrészt a kisebbségek – jórészt a svábok, szászok – elleni erőszakos fellépésükkel váltak hírhedtté.

A mostanra egészen kicsiny párttá váló MSZP jól láthatóan képtelen hallgatni az idők szavára, hiszen vezetője szerint még ma is lehet kétes népszerűséget szerezni kommunista diktatúrák és diktátorok szennyesének mosásával, összemosva a szírek hazatelepítését az egykori kitelepítések borzalmaival.

Az ész megáll, és egyhelyben toporog.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.