Cinikus proli, Index a neved

Ezért nem fog hiányozni ez a heccportál.

Pataki Tamás
2020. 08. 21. 21:49
null
Szent István bizánci stílusú alakja az Aranyvonat oldalán Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dolgok, melyekre MINDENKÉPPEN költeni kellett #4533: Újraépítették a Szent Jobb-ereklyeszállító vasúti kocsit – ezzel a címmel közölte a hírt a független-objektív Index.

A cikkből feltétlenül idéznem kell még egy részt:

„A Szent Jobb szállításához egy gazdagon díszített, különleges műszaki megoldásokat megvalósító vasúti kocsit épített mindössze négy hónap alatt a Serédi Jusztinián bíboros vezette Szent István Emlékév Országos Bizottsága megbízásából a MÁV, amit a hozzá kapcsolódó kocsikkal együtt ma »Aranyvonatnak« nevezünk.

Hogy a viharban volt elég négy hónap 1938-ban arra, amire ma öt év kell? ENNYIVEL nem lett szarabb cég a MÁV. Ja, és hogy mennyibe’ volt? Minimum 251 915 500 forintba. Hülyének is megéri, nem?”

Íme az Index lényege: a tudatlanságukra büszke újságírók csapata. Ha vették volna a fáradságot, hogy megtudakolják, miképpen építették újra az ereklyeszállító Aranyvonatot, akkor nem írtak volna ilyen baromságokat. Például nem árt tudni, ha már ilyen hergelő cikkeket rittyent az ember, hogy az eredeti ideiglenes, országjáró díszkocsinak készült, a mostanit viszont tartósnak szánták, tehát eleve más anyagokból építették és így tovább. Ráadásul mivel csak fekete-fehér fényképek álltak a kutatók rendelkezésére, hosszadalmas kutatómunkával, analógiák alapján kellett megállapítani a kocsi színeit, rekonstruálni a belső tereit és a többi. Akit érdekel, itt írtunk róla részletes beszámolót.

De visszatérve: ez a tudatlanságra büszke, nagyzoló magatartás a stílustalanság és a proliság lényege. Így az Indexé is. Ezt gondolják ők nemzeti jelképeinkről, ünnepeinkről, történelmünkről, ezzel tisztelik meg az olvasóikat nemzeti ünnepek alkalmából.

Ezért nem hiányzik, és nem is fog hiányozni ez a heccportál.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, akkor kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.