Down-szindrómás gyermekeket támogat a Mészáros-csoport

A jelenlegi járványhelyzet kiemelkedően veszélyezteti a fogyatékkal élő kisgyermekeket. Az elmúlt időszakban hosszú hónapok estek ki a fejlesztésükből, mely nagymértékben befolyásolja későbbi életminőségüket, társadalmi integrációjukat. Ezért a Mészáros-csoport a Down-világnap alkalmából tízmillió forinttal támogatja a Rejtett Kincsek Down Egyesületet.

Forrás: Sajtóközlemény2021. 03. 19. 8:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Down-szindróma veleszületett genetikai eltérés, amely véletlenszerűen alakul ki. Hazánkban körülbelül ezer újszülöttből egynél fordul elő. A Down-szindróma nem betegség, hanem állapot, amely nagy mértékben javítható, főként kora gyermekkori fejlesztések segítségével. A Down-szindrómával élő gyermekeknek és felnőtteknek a legtöbb esetben ugyanolyan céljaik és vágyaik vannak, mint ép társaiknak: szeretnének boldog életet élni, tanulni, elfogadott és elismert tagjai lenni egy közösségnek. A Rejtett Kincsek Down Egyesület több mint húsz éve támogatja a Down-szindrómával és más fogyatékkal élő gyermekeket, felnőtteket és családjaikat abban, hogy ők is aktív, boldog életet élhessenek a társadalom teljes jogú tagjaiként.

– A járvány miatt a korai fejlesztő intézményeinket be kellett zárnunk, helyette az egyesület online platformot indított, ahol a szülők segítségével fejlesztjük az otthonukban a gyermekeket. Intézményeink működését támogató játszóházaink a fogyatékossággal élő gyermekek egészségének megóvása miatt sem üzemelnek tavaly március óta, a jelentős bevételkiesés veszélyezteti az éves szinten háromszáz fogyatékkal élő gyermek jövőbeni ellátását – fejtette ki Kisari Károly, a Rejtett Kincsek Down Egyesület elnöke.

Tóth Krisztina, a Mészáros-csoport kommunikációs igazgatója a támogatásról szólva elmondta, hogy mint minden válsághelyzet, a járvány is a legelesettebbeket sújtja elsőként. – Köztudott, hogy cégcsoportunk társadalmi szerepvállalásának középpontjában a gyermekek állnak, így megtiszteltetésnek tartjuk egy olyan szervezet támogatását, amely csaknem három évtizede segíti a Down-szindrómás gyermekek korai fejlesztését és társadalmi beilleszkedését – közölte a kommunikációs igazgató.

Az egyesület kezdeményezésére mintegy hatvan ismert ember húz felemás zoknit a Down-szindróma világnapján, március 21-én, amellyel a fogyatékkal élő emberek elfogadását szeretnék elősegíteni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.