Elrendelték Szilágyi Péter letartóztatását

Saját szülőjét ölte meg, akár életfogytiglani fegyházat is kaphat, ám megúszhatja 20 évvel is.

Magyar Nemzet
2020. 05. 05. 11:31
Szilágyi István most is védi a fiát
Szilágyi István most is védi a fiát Fotó: MTI/Kollányi Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy hónapra elrendelte a nyomozási bíró Szilágyi Péter letartóztatását, amit az Országos Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell végrehajtani. Amint arról a Magyar Nemzet korábban beszámolt, a 49 éves volt operatőrt azzal gyanúsítják, hogy vasárnap reggel agyonverte édesapját, Szilágyi István színművészt. A 201 filmben szereplő művészt és feleségét évek óta terrorizálta a súlyos alkoholproblémákkal küzdő fiúk. A család mindennapjait jól ismerők szerint az apagyilkos azonban saját démonaival is harcol.

Az igazságügyi elmeorvosi szakértőnek azt kell eldöntenie, hogy beszámítható-e Szilágyi Péter, vagy nem, ha utóbbi, akkor nem lehet büntetőjogilag felelősségre vonni, a bíró nem ítéletet hoz, hanem végzést a vádlott kényszergyógykezeléséről. Ez utóbbi esetben 5 évenként felülvizsgálják a kényszergyógykezelt állapotát, és ha gyógyulását állapítják meg, szabadlábra kerülhet. Amennyiben büntethető a férfi, a súlyosító körülmények következtében, a különös kegyetlenség, hogy saját szülőjét ölte meg, akár életfogytiglani fegyházat is kaphat, ám megúszhatja 20 évvel is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.