Keresés
Magyar Nemzet
2021. augusztus 3., kedd, Hermina napja
HÍR TV - SAJTÓKLUBSzerencsétlen Budapest a koszban fürdik.
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/belfold/falu-karacsony-9803405/

Két éve kormányzati támogatással újult meg a Karácsony kampányfilmjében szereplő községháza

Karácsony Gergely a rövid imázsfilmjében bejelentkezett miniszterelnök-jelöltnek, és bemutatta szülőfaluja, Nyírtass szépségeit, amelyeket a Fidesz-kormány segítségével újítottak fel. A főpolgármester szövetségesei amikor hatalmon voltak, a falvak felszámolásának a gondolatával kacérkodtak.

Az Orbán-kormány negyvenmillió forinttal támogatta a Karácsony Gergely videójában bemutatott nyírtassi polgármesteri hivatal felújítását. Budapest főpolgármestere nem az általa vezetett főváros szépségeit mutatta be, hanem szülőfalujában, Nyírtasson forgatott kampányfilmet, melyben bejelentette, hogy jövőre is indul miniszterelnök-jelöltként a választásokon.

A imázsfilmben a 2019-ben teljesen megújult községháza többször is szerepel. Egy akkori híradás szerint a falu 2010 óta teljesen megújult.

A 2010-ben először polgármesterré választott Jenei Erzsébet akkor arról beszélt, hogy az ő álma az volt, hogy Nyírtass élhető településsé váljon. A 2019-ben Fidesz–KDNP-jelöltként újrázó polgármester elmondása szerint Nyírtass pár év alatt 88 millió forintra pályázott sikeresen. Hozzátette: „Községünk igyekszik úgy kihasználni adottságait, hogy a régmúlt elhibázott lépéseit egyengetve megőrzi falusi jellegét, békéjét, nyugalmát, meghittségét.”

A főpolgármester más tollával ékeskedett Nyírtasson
Fotó: MTI/Mónus Márton

A polgármesteri hivatal átadóünnepségén Seszták Miklós (Fidesz–KDNP), a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, hogy „Nyírtassra 2010 óta visszatértek a színek”. – Ha egy település egy irányba néz, a község lakói egy irányba tolják a szekeret, az a település mindig sikeres lesz – jelentette ki a politikus.

Úgy tűnik, a fideszes polgármester sikerét a baloldalon is értékelik, hiszen Karácsony Gergely is visszatért a teljesen megújult településre, hogy itt jelentkezzen be a baloldal miniszterelnök-jelöltjének. A budapesti főpolgármester mostani szövetségesei 2010 előtt, amikor hatalmon voltak, még a falvak felszámolásával kapcsolatban készítettek programokat.

Mihályi Péter, az SZDSZ korábbi háttérembere, a CEU vendégprofesszora 2006-ban egy kerekasztal-beszélgetésen arról beszélt, a falvakat meg kellene szüntetni: – Középkori hagyomány, miért kéne fenntartani? Egész Nyugat-Európában nincs falu. A magyar települések többsége háromszáz fősnél kisebb, életképtelen – fogalmazott akkoriban. Bruck Gábor, a Karácsony által díszpolgárrá avatott Demszky Gábor és az SZDSZ egykori tanácsadója még tavaly is arról beszélt, hogy a vidéki fideszes szavazó „azt mondja, hogy az én világom ez a falu. Ez a 300 ember, akit ismerek. Az én világom a kocsmától a templomig terjed. És nem érdekel, hogy mi van ezen kívül. Nem érdekel a szomszéd falu, a szomszéd város sem, és Brüsszelig egyáltalán nem látok el. Orbán tudja, hogy ha valaki ilyen szűken megélt világban él…”

99% Gyurcsány - 1% Karácsony
Karácsony a Momentum által elvetett programmal kampányol
Már 2013-ban kérkedett nem létező doktorijával Karácsony Gergely
Karácsonynak már korábban is tévesen szerepelt az önéletrajzában a doktori fokozat
Ő Gyurcsány embere, aki a háttérből irányítja Karácsony Gergelyt
A dosszié összes cikke

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

PEDOFÍLIA

Pedofil bűncselekmény gyanújával vettek őrizetbe egy jobbikos politikust
A Beol információi szerint a gyulai Jobbik volt politikusa az a férfi, akit a rendőrség szerda hajnalban pornográf felvételek miatt letartóztatott.

ÁLSZENT BALOLDAL

Hollik István: A hazugságnak és a korrupciónak sincs következménye a baloldalon + videó
A Fidesz kommunikációs igazgatója megdöbbentő kétszínűségnek nevezte a Cseh Katalin körül kirobbant botrányos ügyet.
Újabb tömeges vérontástól tartanak az észak-iraki jazidik
Hét évvel ezelőtt mészárolta le az Iszlám Állam az egyik iraki kisebbség több ezer tagját.

Poszt-trauma

Egyperegyes idióták találkozása
Nehéz volt az elmúlt hétvégéje szegény Jámbor Andrásnak. Utcai politikai munkát végzett a nyolcadik kerületben – szórólapozott.

Poszt-trauma

Top sportolókat kihasználva támad a BLM
A Black Lives Matter nevű szélsőséges szervezet agymosással felérő módon fanatizálja a bűvkörébe vont hírességeket.

Poszt-trauma

Ördög Nórát arcátlanul használta fel a liberális média
Figyelem! Ez a módszerük!

Aktuális

Kiskunhalasról Tompára hajtottak a veterán járművek
Szombaton indult el Sóstóról a konvoj a várost átszelve az 53-as főúton Tompára, ahol a bedugult hétvégi határforgalom miatt rendőri felvezetéssel jutottak el a Szent Anna templomhoz.

Fricz Tamás blogja

Az Európai Bizottság és az Európai Parlament már politikai ellenfélként lép fel velünk (és a lengyelekkel) szemben
Szerintük Magyarország immáron nem felel meg az állítólagos európai uniós alapértékeknek, tehát nem maradt más hátra, mint hogy kiszorítsák a „klubból” hazánkat.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!