Fidesz: Az ellenzék hagyja abba a hergelést!

Az ellenzék hagyja abba a hergelést! – így reagált a Fidesz-frakció kedden arra, hogy ellenzéki képviselőnők tiltakoztak, mert Magyarország nem csatlakozik az isztambuli egyezményhez.

Forrás: MTI2020. 05. 05. 15:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az erről szóló parlamenti szavazás után tartott sajtótájékoztatón Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője azt mondta, „Orbán Viktor miniszterelnök, Kövér László házelnök és a kormánypártok háborút indítottak a nők ellen”.

A Fidesz-frakció az MTI-nek küldött közleményében erre válaszul hangsúlyozta: tisztelet és megbecsülés illeti a nőket, ez vitán felül áll, az egész európai kultúra a nők egyenjogúságára épül.

Felháborítónak tartják ugyanakkor – írták -, ahogy az ellenzéki képviselők félremagyarázzák a házelnök szavait, miközben nem szavazták meg a nők és gyermekek bántalmazását súlyosabban büntető Btk.-módosítást, el akarták tussolni a Gothár-féle színházi szexuális zaklatást, és csak nevettek Burány Sándor (Párbeszéd) cinikus megjegyzésén, amelyben „együttműködési kényszerként” állította be a szexuális zaklatást.

Akkor még egyszer: Kövér László azokról az ellenzéki képviselőkről beszélt, akik eltorzult arccal gyűlölködnek, botrányt botrányra halmoznak a parlamentben – közölte a kormánypárti képviselőcsoport.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.