Fidesz: Európa érdekében kell megállítani a migrációt

A Fidesz szerint azzal, hogy kiállnak a migránskártyák mellett, a bevándorláspártiak egyértelművé teszik, hogy még az európai emberek és az EU biztonsága sem drága számukra. Mindeközben az Európa Tanács főtitkárának menekültügyi különmegbízottja sürgette hazánkat, hogy biztosítson hatékony hozzáférést a menekültek emberi, társadalmi és gazdasági jogaihoz.

Bákonyi Ádám
2019. 04. 17. 7:47
A refugee arranges his money outside a passenger terminal where stranded refugees and migrants find shelter at the port of Piraeus, near Athens
Pénzt vett fel egy bevándorló Görögországban. A juttatások alkalmasak a terrorizmus támogatására is Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bevándorláspártiak csúcsjelöltje kiáll a migránskártyák mellett – így értékelte Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója Frans Timmermans minapi szavait. Az Európai Bizottság (EB) első alelnöke, a szocialisták európai parlamenti választási csúcsjelöltje hétfőn Brüsszelben azt mondta: az EB elégedett a migránsoknak biztosított bankkártyaprogrammal, amely helyes eszköze a szükséget szenvedők számára biztosítható, valódi humanitárius segítségnyújtásnak.

– Frans Timmermans még azok után is elégedett ezzel a programmal, hogy bebizonyosodott, a migránskártyák alkalmasak a terrorizmus finanszírozására, és egyértelműen közvetlenül veszélyeztetik Európa biztonságát – mondta Hidvéghi. Mint fogalmazott: Timmermans, aki információk szerint Soros György egyik legközvetlenebb munkatársa és szövetségese is Brüsszelben, ismét egyértelművé tette, hogy bármi áron készek támogatni és pénzelni a migrációt, „még az európai emberek és az EU biztonsága sem drága számukra”.

A politikus szerint ha Timmermans és a hozzá hasonló bevándorláspárti politikusok megerősödve kerülnek ki a május EP-választásból, akkor nemcsak a migránskártyákat fogják tovább osztogatni, hanem az összes többi migrációerősítő kezdeményezést is élesítik. Utóbbiak közé sorolta a migránsvízum bevezetését, a gazdasági bevándorlás legalizálását, a bevándorlók szétosztását és az ezt elutasító országok megbüntetését. – Ha meg akarjuk menteni Európát és az EU-t, akkor ahhoz meg kell állítani a bevándorlást – fogalmazott Hidvéghi Balázs.

Pénzt vett fel egy bevándorló Görögországban. A juttatások alkalmasak a terrorizmus támogatására is
Pénzt vett fel egy bevándorló Görögországban. A juttatások alkalmasak a terrorizmus támogatására is

Mindeközben az Európa Tanács főtitkárának menekültügyi különmegbízottja arról beszélt, hogy a társadalmi integráció magyar állami támogatásának hiánya komoly kihívásokat jelent a menedékkérők és a nemzetközi védelemre jogosultak számára, akik hatékony hozzáférést szeretnének emberi, társadalmi és gazdasági jogaikhoz. Tomás Bocek hangoztatta: a magyar hatóságoknak eleget kell tenniük a lakhatási, egészségbiztosítási és jövedelmi követelményeknek. Ezek közé tartozik, hogy a menekültek számára a szálláshelyen legalább hat négyzetméteres lakóteret kell biztosítani, továbbá tartózkodásuk teljes időtartamára elegendő pénzt kell juttatni nekik a megélhetés, az egészségügyi ellátás és a lakhatás kiadásaira. A követelményt a családegyesítés esetében is alkalmazni kell – emelte ki a különmegbízott.

Az Alapjogokért Központ vezetője a 888.hu-nak adott interjújában viszont arról beszélt, hogy a brüsszeli bürokraták attól félnek: annyira ragadós lesz a magyar kormány „brüsszelizációval” szembeni alternatívája, hogy az megdöntheti a nyílt társadalom liberális koncepcióját. Szánthó Miklós szerint a hazai ellenzéket a zsigeri Orbán-fóbián és a hatalom akarásán kívül már nem tartja össze semmi, és morálisan elértéktelenedtek, miután összefogtak a szélsőséges Jobbikkal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.