Független polgármestereket választottak kistelepüléseken országszerte

Tóth Sándor Józsefet (független) választották a Győr-Moson-Sopron megyei Cirák polgármesterévé.

Forrás: MTI2020. 10. 11. 22:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tóth Sándor Józsefet (független) választották a Győr-Moson-Sopron megyei Cirák polgármesterévé a vasárnapi időközi önkormányzati választáson – közölte a helyi választási iroda vezetője az MTI-vel.

Pásztor Katalin tájékoztatása szerint a névjegyzékben szereplő 452 választópolgárból 295-en jelentek meg, egy szavazat érvénytelen volt.

A korábbi településvezető, Tóth Sándor József 157, a szintén független Béres József 137 érvényes szavazatot kapott.

A községben vasárnap képviselő-választást is tartottak, a négy képviselői helyre hét jelölt pályázott.

Az időközi választást azért tartották, mert a képviselő-testület korábban kimondta feloszlását.

Vargáné Molnár Zsuzsanna lett Hövej polgármestere

Két független jelölt közül Vargáné Molnár Zsuzsannát választották meg a Győr-Moson-Sopron megyei Hövej polgármesterévé a vasárnapi időközi önkormányzati választáson – tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője az MTI-t.

Pintér Orsolya közlése szerint a névjegyzékben szereplő 307 választópolgárból 232-en jelentek meg, 228-an érvényes szavazatot adtak le. Vargáné Molnár Zsuzsanna 146, a korábbi településvezető, Horváth Istvánné 82 szavazatot kapott.

A községben vasárnap képviselő-választást is tartottak, a négy képviselői helyre nyolc jelölt pályázott.

Az időközi választást azért tartották, mert a képviselő-testület július 2-án kimondta feloszlását.

Kanyó József György (független) nyerte az időközi polgármester-választást Császlón

Kanyó József Györgyöt (független) választották polgármesternek a vasárnap tartott időközi önkormányzati választáson a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Császlón – közölte a Rozsályi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője az MTI-vel. A településen képviselőket is választottak, a négy mandátumért tizenegyen indultak.

Nadimovné Adorján Ildikó tájékoztatása szerint a 309 névjegyzékben szereplő választópolgár közül 190-en adták le voksukat, az érvényes szavazatok száma 187 volt.

A három polgármester-jelölt közül Kanyó József György 169, a szintén független Ujhelyi László 18 voksot kapott, míg Nagy István Bélára, a Magyar Munkáspárt jelöltjére nem adtak le szavazatot.

A községben vasárnap képviselő-választást is tartottak, a négy képviselői helyre tizenegy jelölt pályázott.

A választást azért kell megtartani a magyar-román határ közelében fekvő községben, mert Tóth Sándor (független) polgármester vezette testület július 21-én feloszlásáról döntött.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.