Fürjes Balázs: Tényleg autósüldözés a cél?

Ezek a gigadugók nemcsak az embereket akadályozzák és dühítik fel joggal, hanem mérhetetlen környezetszennyezést is okoznak. Ennyit a zöld és klímabarát főpolgármesterről – írta közösségi oldalán Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár közösségi oldalán. Az államtitkár feltette a kérdést: Tényleg autósüldözés a cél?

Forrás: Facebook2021. 06. 10. 13:25
A baloldali városvezetés koncepciótlan átalakításokkal nehezítette a forgalmat Budapesten
A baloldali városvezetés koncepciótlan átalakításokkal nehezítette a forgalmat Budapesten Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Embertelen, igazi várospusztító dugók. Pont most, amikor elkezdhetnénk végre normálisan élni. A kormány – a baloldal által nonstop ekézett, de nagyon is sikeresnek bizonyult – oltási stratégiájának köszönhetően kilábaltunk a járványból, mehetünk dolgozni, szórakozni. Végre szabadon közlekedhetnénk Budapesten is, ha a

főpolgármester és a városvezetés nem épp mostanra, és nem pont egyszerre időzítette volna azt a néhány felújítást, amibe hosszas vonakodás után végül belevágott

– foglalta össze Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár közösségi oldalán. Az államtitkár arról beszélt: ha már nem végezték el a munkálatokat a járvány idején, amikor amúgy is leállt volna az élet – a Lánchíd még ötmilliárddal olcsóbb is lett volna, ha a Tarlós-féle ajánlat alapján megcsinálják és már az átadó ünnepségre készülnénk – , akkor legalább várták volna meg az iskolai szünetet!

A főváros fejlesztéséért felelős államtitkár Fotó: Kurucz Árpád

– Egy hét! A munkálatokban ez semmit nem számít, ellenben a közlekedőknek rengeteget segített volna. Direkt bosszantani akarják az autósokat? Tényleg autósüldözés a cél? Így mindenki szív: buszozó, villamosozó, kerékpározó, gyalogos és autós egyaránt. Pár liter sárga festék ötletszerű szétlocsolásával, és a felújítások észszerűtlen, összevissza hegesztésével csak megbénítani lehet a várost – sorolta Fürjes, aki hozzátette:

ezek a gigadugók nemcsak az embereket akadályozzák és dühítik fel joggal, hanem mérhetetlen környezetszennyezést is okoznak. Ennyit a zöld és klímabarát főpolgármesterről.

Az államtitkár arról beszélt, hogy a politikában is, a városvezetésben is fontosak a nagyra törő álmok, víziók, világmegváltó elképzelések.

– Csak előbb az emberek hétköznapjait kellene jobbá tenni. Ehhez azonban a szövegelés kevés. Sok türelmet kívánok a fővárosiaknak és az agglomerációban élőknek, akiket munkájuk, életük Budapesthez köt – zárta sorait Fürjes.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.