Gajda csak fenyegetőzött

Több mint két hónap elteltével sem tett feljelentést Gajda Péter rágalmazásért és becsületsértésért, holott október 10-én a Népszavának adott interjúban ezt már kész tényként közölte.

2019. 12. 23. 9:18
KISS Lszl; GAJDA Pter; rsi Gergely
Budapest, 2019. november 5. Gajda Pter, Kispest szocialista polgrmestere (b2) az j sszettel Fvrosi Kzgyls alakul lsn a Vroshza dsztermben 2019. november 5-n. Mellette balrl Kiss Lszl, a III. kerlet szocialista polgrmestere, jobbrl rsi Gergely, a II. kerlet szocialista polgrmestere. MTI/Balogh Zoltn Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint két hónap elteltével sem tett feljelentést Gajda Péter rágalmazásért és becsületsértésért, holott október 10-én a Népszavának adott interjúban ezt már kész tényként közölte. A kispesti MSZP-s polgármester a Magyar Nemzet és a Hír TV által közzétett hangfelvételek kapcsán akkor úgy fogalmazott: – Rágalomhadjárat zajlik a kispesti önkormányzat és ellenem. Nyilván nem esik jól, de az összes olyan vád, amely engem korrupciós ügyekbe kever, valótlan. Meg is tettem a szükséges jogi lépéseket, feljelentést tettem rágalmazásért és becsületsértésért.

Lapunk érdeklődésére a BRFK sajtóosztályától azt a választ kaptuk, hogy Gajda Péter és a kispesti önkormányzat részéről 2019. október elseje óta sem a hangfelvételeken elhangzó állítások, sem más ügyek kapcsán nem érkezett bejelentés vagy feljelentés.

A sajtó elleni feljelentés azért lett volna pikáns, mert az állítólagos rágalmazást nem lapunk vagy más jobboldali médium követte el, hanem Lackner Csaba, akkor még szocialista – jelenleg független – önkormányzati képviselő, aki a hangfelvételek szerint a polgármester bizalmasa, barátja, akivel együtt járt síelni és focizni. Az exszocialista politikus a felvételeken arról beszélt, hogy Gajda egy korrup­ciós ügyletből hárommillió forintot kapott, Kránitz Krisztián pedig tizenkétmilliót. Lackner azt is mondta, hogy Gajda a kapott pénzből ingatlanokat vásárol. „Most is szereztem neki ingatlant” – mondta a képviselő, aki korábban arra is tett utalást, hogy a szereplők a korrupcióból származó pénzekből a közeli hozzátartozóik nevére íratnak lakásokat.

Gajda Péter továbbá perrel és feljelentéssel fenyegette meg Hadházy Ákos országgyűlési képviselőt, aki azt állította, tüzetesen megvizsgált másfél tucatnyi kispesti projektet, és számos szabálytalanságot talált. A nemrég kirobbant menzabotrány miatt is jogi lépésekkel fenyegetőzött Gajda.

Frissítés

Gajda Péter kispesti polgármester úgy tájékoztatta lapunkat, hogy a Hadházy Ákos állításaival kapcsolatos keresetleveleket már benyújtották a bíróságnak. – A közétkeztetés és a járdafelújítás kapcsán két külön eljárást indítottunk két keresetlevéllel – hangsúlyozta a kerületvezető.

A hangfelvételek kapcsán Gajda Péter hangsúlyozta, hogy korábban megbízást adott ügyvédjének, hogy tegyen feljelentést, ám ez eddig nem történt meg és – vélhetően az ünnepekre való tekintettel – a mai nap még nem érte el a jogászt. A Népszava-interjúval kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy elképzelhető, hogy az újságíró rosszul jegyezte le a szavait.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.